KONAČNO ĆEMO DOBITI NOVE FASADE: Obavi se više od 100.000 intervencija godišnje! (FOTO)

Direktor "Gradskog stambenog" Nikola Kovačević precizirao je da ovo preduzeće tokom godine obavi više od sto hiljada intervencija i najavio da će ekipe u narednom periodu ući u svaku zgradu koja je u sistemu preduzeća

  • 2

Grad pojačava sve aktivnosti na uređenju fasada i nakon izmene Zakona o stambenim odnosima, zajedno sa stanarima kreiraće programe za obnavljanje. Grad će tako izdvajati od 20 do 30 odsto sredstava, a ostatak stanari na duži vremenski rok, rekao je danas gradski menadžer Goran Vesić prilikom obilaska radova na objektu u Stojana Protića 34.

Prema njegovim rečima, fasada na ovoj zgradi rekonstruisaće se zahvaljujući sredstvima na računu koje su stanari imali, a posao je poveren "Gradskom stambenom".

- Problemi sa fasadama u gradu postoje jer su one zastarele i decenijama u njih niko nije ulagao, a drugi razlog jeste to što ne postoji definisan odnos ko ih uređuje. One pripadaju stanarima i grad i opštine za sada nemaju mogućnost da ulažu u njih. Nakon izmene zakona, deo fasada urediće se zajedno sa stanarima, a neke sa kompanijama zainteresovanim da ulažu u energetsku efikasnost, dok će se fasade pod zaštitom države kao kulturno-istorijski spomenici raditi kroz posebne fondove - istakao je Vesić.

Sređivanje fasade u Ulici Stojana Protića početak je veće akcije s namerom da se u budućnosti znatno više brine o fasadama u Beogradu, dodao je gradski menadžer.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

Direktor "Gradskog stambenog" Nikola Kovačević precizirao je da ovo preduzeće tokom godine obavi više od sto hiljada intervencija i najavio da će ekipe u narednom periodu ući u svaku zgradu koja je u sistemu preduzeća.

- Veoma nam je važno da se podigne kvalitet života stanara, a problemi će se rešavati jedan po jedan. Izdvojena su određena sredstva i sve zgrade koje su u našem sistemu održavanja mogu da nam se obrate kako bismo rešili sve ono što ih muči dugi niz godina - naglasio je Kovačević.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

U nekim objektima to će biti sitne popravke, poput sandučića, interfona ili krečenja, ali će se ovo preduzeće potruditi da se zajedničkim angažmanom urade i veće stvari, poput fasada.

Radomir Aničić, predsednik Skupštine stanara u Ulici Stojana Protića 34, izrazio je veliku zahvalnost radu i gradskom menadžeru što se imalo sluha za sređivanje spoljašnjosti objekta koji je useljen još 1963. godine i od tada se ništa na njemu nije radilo.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

- Ovako veliki infrastrukturni projekat ne bi mogao da bude urađen bez podrške grada - rekao je on.

Događaju je prisustvovao predsednik Opštinskog odbora SNS-a Nemanja Đorđević.

(Telegraf.rs / Beoinfo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleksandra n.

    9. septembar 2015 | 16:18

    Stambeno je pocelo bas dobro da radi i potpuno su azurni i svaka im cast

  • Momir

    9. septembar 2015 | 16:17

    Ima mnogo fasada koje treba popraviti i promeniti.Vazno je da znamo da ce to biti pa kad god.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA