OD PONEDELJKA 30 STEPENI, a zatvara se sezona kupanja na ADI CIGANLIJI

Iako meteorolozi već od ponedeljka najavljuju toplije dane sa temperaturama do 30 stepeni, JP ,,Ada Ciganlija" zatvara sezonu kupanja na beogradskom moru iz preventivnih razloga

  • 2

Letnja kupališna sezona na Savskom jezeru na Adi Ciganliji završava se u nedelju, 13. septembra. Iako Uprava Ade svake godine tradicionalno zatvara sezonu kupanja između 15. i 20. septembra, ove godine vremenski uslovi primorali su ih da to učine ranije.

PR JP ,,Ada Ciganlija" Maja Pavlović istakla je da je smanjenje temperature vode osnovni razlog zatvaranja kupališne sezone na "beogradskom moru".

- Temperatura vode opada iz dana u dan, što je najvažniji uslov zašto ne možemo dozvoliti kupačima da se kupaju. S obzirom da svaki dan merimo temperaturu koja se drastično smanjuje, moramo iz preventivnih razloga oglasiti zatvaranje sezone, a i naše dežurne službe će  opominjati građane da ne ulaze u vodu - izjavila je Pavlovićeva.

ZATVARA SE TRG NIKOLE PAŠIĆA: A evo koje vas još izmene u saobraćaju čekaju 11. i 12. septembra!

Foto: Tanjug Foto: Tanjug

Za 95 dana trajanja sezone, popularno „beogradsko more” posetilo je preko tri miliona posetilaca, koji su uživali u raznovrsnim sportsko-rekreativnim i zabavno-kulturnim sadržajima koje je pripremilo JP „Ada Ciganlija”.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Tokom protekle sezone kupanja, plaže Savskog jezera bile su nosilac prestižnog međunarodnog priznanja „Plava zastava”. Uređenost i čistoća, briga o ekologiji, besprekoran kvalitet vode i izuzetno visok stepen bezbednosti na kupalištu najvišom ocenom su ocenili predstavnici međunarodnog žirija tokom redovnih i vanrednih kontrola kupališta na Adi Ciganliji.

Bezbednost na kupalištu na Savskom jezeru, kao i svih prethodnih godina, bila je na izuzetno visokom nivou. Spasilačka služba JP „Ada Ciganlija” imala je 42 uspešne intervencije bez fatalnog ishoda u zoni odgovornosti i u potpunosti opravdala epitet Savskog jezera kao jednog od tri najbezbednija kupališta u Evropi.

SRBI SE KUPAJU U MOKRAĆI U BAZENIMA: Evo koje bolesti zbog toga mogu da dobiju!

U skladu s tim, patrolna dežurstva spasilačke službe nastaviće se dok na Savskom jezeru bude kupača, a sve u cilju održavanja najvišeg nivoa bezbednosti na kupalištu i prevencije nastanka rizičnih situacije po život i zdravlje naših posetilaca.

Foto: Tanjug Foto: Tanjug

Besplatne škole plivanja, vaterpola, biciklizma, odbojke na pesku i rolera, koje su realizovane u saradnji sa Sekretarijatom za sport i omladinu, posetilo je preko 500 dece predškolskog i školskog uzrasta koji su, uz zabavu i igru sa vršnjacima, a pod budnim okom profesionalnih instruktora, savladali nove veštine.

Održana su tri međunarodna muzička festivala koje je posetilo preko 200 hiljada ljubitelja muzike.

9 saveta NAJPAMETNIJE ŽENE na svetu o tome kako da TRAJNO SMRŠATE!

Preko Savskog jezera postavljena je najduža žičara na Balkanu koja je zadovoljila sve one koji vole adrenalinski vid zabave. Za najmlađe je bio postavljen i najsavremeniji „Grad na vodi”, na preko 5.000 kvadratnih metara sa velikim brojem rekvizita i skakaonica na naduvavanje.

Iako će nas sunčano vreme i temperature od 30 stepeni obradovati već od ponedeljka, ipak ćemo na kupanje na beogradskoj plaži morati da sačekamo do sledeće godine.

Pratite Telegraf.rs i na Vajberu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kre

    11. septembar 2015 | 14:41

    Steta sto se zatvara, sve te fine bakterije koje su kupaci odatle donosili bile su super za moj posao. Mikrobiolog.

  • Aleks

    18. septembar 2015 | 15:54

    Nisi ti mikrobioog, da jesi, ne bi tako nesto rekao.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA