Gradonačelnik Beograda uputio javni poziv za privatno partnerstvo u gradskom prevozu

- Samim ugovorom o javno-privatnom partnerstvu se predviđa da vozila ne smeju da budu starija od 10 godina, a posebnim olakšicama će se podsticati prevoznici da kupuju nova vozila - rekao je gradonačelnik Beograda, Siniša Mali

  • 1

Javni poziv za javno - privatno partnerstvo u gradskom prevozu je objavljen a zaintresovani prevoznici mogu da daju svoje ponude do 16. oktobra – rekao je danas gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

GRADONAČELNIK BEOGRADA: Građani Borče zaslužuju kvalitetnije uslove života

Od prevoznika se očekuje da imaju odgovarajući broj vozila sa klima uređajima, besplatnim internetom, video nadzorom, kao i da budu crvene boje, kao što su Beograđani izabrali.

Samim ugovorom o javno-privatnom partnerstvu se predviđa da vozila ne smeju da budu starija od 10 godina, a posebnim olakšicama će se podsticati prevoznici da kupuju nova vozila – rekao je Mali i dodao da je jedan od ciljeva da se na ovaj način upravo poveća kvalitet gradskog prevoza.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

S obzirom na to da 1. januara ističu postojeći ugovori sa privatnim prevoznicima, želimo da novim ugovorom obavežemo privatnike na visoki kvalitet vozila i usluge kako bi naši sugrađani najzad dobili udoban i moderan prevoz – rekao je gradonačelnik.

Ovo je drugo u nizu javno - privatnih partnerstava (JPP) Grada Beograda za koje se raspisuje tender, a u narednom periodu se očekuje odobravanje i raspisivanje tendera za projekte JPP za izgradnju obdaništa, zamenu liftova na stambenim zgradama i izgradnju postrojenja za preradu otpadnih voda.

Od sada Telegraf pratite i na Vajberu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sreten

    12. septembar 2015 | 15:20

    Krajnje je vreme da Beograd dobije ozbiljnog gradonacelnika

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA