PLAŠITE SE SLEPIH MIŠEVA? Pogledajte kako ih je novinarka Telegrafa MAZILA! (FOTO) (VIDEO)

Naša koleginica je zajedno sa najmlađim posetiocima mazila slepog miša na "Međunarodnoj noći slepih miševa" održanoj u subotu u Prirodnjačkom muzeju

  • 5

Da li ste znali da je svaki peti sisar slepi miš? Da li ste znali da slepi miševi u stvari nisu slepi i da nisu miševi? Slepi miš je inače jedna od životinja za koju se vezuje najviše mitova i zabluda. On pije krv, ujeda, petlja se u kosu, a uz to je i "Drakulin bliži rođak".

A sada dosta šale...

NOĆ SLEPIH MIŠEVA U SRBIJI: ODRASLI ih se plaše, a MALIŠANI uživaju sa njima! (FOTO) (VIDEO)

Beograđani su imali priliku da saznaju više o ovim sisarima u subotu, u Prirodnjačkom muzeju gde je održana 19. "Međunarodna noć slepih miševa", a 14. po redu u Srbiji. Posetioci su mogli da vide kako u stvari izgleda slepi miš, kao i da čuju od studenata Biološkog fakulteta i drugih stručnjaka nešto više o njima.

NEVEROVATAN ZAKON U SRBIJI: Ovaj insekt može da vas ubije. Ako vi ubijete njega idete u - ZATVOR!

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

NAPAD MEDVEDA U SRBIJI: Zver upala u štalu porodice Ćurčić i napravila pokolj!

Slepi miševi su veoma česti u Beogradu, a najviše ih ima na Kalemegdanu i u kriptama Crkve Svetog Marka. Mogu se videti i oko bandera, u drveću, u napuštenim zgradama, ali i u domovima. Tako je, oni se najčešće zavlače u kutije od roletni, pa kada spustite roletnu, nemojte da se uplašite, nego pozovite Prirodnjački muzej ili Društvo za očuvanje divljih životinja "Mustela". Oni će vam dati tačna uputstva šta da radite.

OVO NISTE ZNALI: Evo kako da se VAŠ LIK nađe na POŠTANSKOJ MARKI! (FOTO) (VIDEO)

U svakom slučaju, nemojte da jurite slepog miša po sobi ili da ga "lovite" i ne zaboravite da je zakonom zabranjeno ubijanje ovih sisara.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Ali, da biste razbili strah i predrasude o njima, savetujemo vam da pogledate ovaj video u kom naša novinarka zajedno sa najmlađim posetiocima - mazi slepe miševe!

- Imala sam negativno iskustvo sa slepim mišem, tako da sam bila sva uspaničena. Mislila sam da će skočiti na mene, uplesti mi se u kosu ili me ugristi. Ali, ništa od toga se nije desilo. Naprotiv, mišić je dremao, nije se pomerio, mazila sam ga po leđima i glavi... Ma, presladak je. Ovaj događaj mi je potpuno promenio mišljenje koje sam imala o slepim miševima - ispričala je naša novinarka.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Pogledajte u narednom videu kako novinarka Telegrafa mazi slepog miša:

Od sada Telegraf pratite i na Vajberu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Olja

    15. septembar 2015 | 23:01

    Oni su dobri.

  • Apokalipsa

    16. septembar 2015 | 08:06

    Neka,hvala

  • Dalibor

    16. septembar 2015 | 09:56

    Pa kad su tako bezopasni sto ga drzis u rukavici?Naravno da te nebi ujeo a i glavu mu drugom rukom kao mazis da bi odreagovao na vreme ako krene neko dete da ujede da ga sprecis u tome :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA