40 DEVOJČICA NAPRAVILO HAOS U CENTRU BEOGRADA: Ali sve ćete im oprostiti kad saznate zašto su to uradile! (FOTO) (VIDEO)

One su uz nezvaničnu himnu Evrope ''Odu radosti'' u samom srcu Beograda odigrale trominutni ples i na taj način privukle pažnju prolaznika i podsetile ih da se u petak 25. septembra odigrava manifestacija ''Noć istraživača''

  • 4

Grupa od 40 mladih devojčica je danas tačno u podne plesala na Trgu republike u Beogradu s ciljem da skrene pažnju na predstojeću 10. Evropsku Noć istraživača.

Šta nas sve čeka na Igralištu za inovacije 25. septembra u Beogradu?

U ovom plesnom preformansu učestvovale su devojčice uzrasta od 9 do 16 godina. One su uz nezvaničnu himnu Evrope ''Odu radosti'' u samom srcu Beograda odigrale trominutni ples i na taj način privukle pažnju prolaznika i podsetile ih da se u petak 25. septembra, po celom gradu od 16-23 časova odigrava manifestacija ''Noć istraživača''.

- Bilo je veoma zanimljivo igrati i predstavljati ovu manifestaciju, jer nas je gledalo mnogo ljudi. Nisam ni najmanje imala tremu, a doživljaj mi je još veći kad znam da nas ljudi gledaju - rekla nam je Tijana Arsić, jedna od učesnica plesnog performansa.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Ivana Tabori Obradović je koreograf ovog plesnog performansa u kojem su formirane dvogube i trogube DNK veze koji se potom završio ''ispisivanjem'' slova N i I i brojke 10, u susret simboličnoj desetoj manifestaciji.

''Noći istraživača'' ima za cilj da mladima približi posao istraživača i ukaže na sve načine na koje hrabri naučnici menjaju svet na bolje. U Srbiji će ova manifestacija biti održana u deset gradova i ulaz će na sve događaje biti besplatan.

VELIKI JUBILEJ NOĆI ISTRAŽIVAČA: U Srbiji biće održan u deset gradova, razgovor putem Skajpa sa evropskim metropolama (FOTO)

U Beogradu će se održati na deset lokacija duž cele Knez Mihailove ulice, kao i u dvorištu Rektorata Univerziteta u Beogradu, Akademskom parku, Pedagoškom muzeju, ispod kolonada Hemijskog fakulteta i u tržnom centru Delta Sitija.

- Imaćemo niz interaktivnih radionica zanimljivog programa i predstava gde će i mladi i stariji imati priliku da saznaju šta je to nauka i istraživačka delatnost da se nešto više uključe u tu sferu i da uz dobru zabavu nešto novo nauče - rekao nam je PR ''Noći istaživača'', MIhajlo Pavić.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

U narednom videu pogledajte šta vas još očekuje na ovoj manifestaciji:

U narednom videu pogledajte plesni performans koji je privukao veliku  pažnju prolaznika:

Od sada pratite Telegraf i preko Vajbera!

(Telegraf.rs )

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ђорђе.П.Адама Првог

    18. septembar 2015 | 10:52

    Могле су бар транспарент "Ноћ истраживача" да испишу ЋИРИЛИЦОМ.

  • Marko

    18. septembar 2015 | 09:59

    Mogli su i uz Boze pravde, ja licno bi manje zamerio

  • Stevan

    18. septembar 2015 | 09:13

    40 neopravdanih.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA