Danas se obeležava Dan planete Zemlje

Ovaj međunarodni praznik će u prestonici biti obeležen festivalom "Supernečeral" na Adi Huji i čišćenjem Velikog ratnog ostrva

  • 0

Međunarodni Dan planete Zemlje biće obeležen širom Srbije različitim manifestacijama sa ciljem skretanja pažnje građanima na značaj očuvanja prirode. Na festivalu "Supernečeral", koji slavi ovaj dan, na Adi Huji biće organizovana predavanja iz oblasti zaštite životne sredine. Veliko ratno ostrvo biće očišćeno od PET ambalaže.

Na festivalu "Supernečeral" gradski sekretar za zaštitu životne sredine Goran Trivan održaće predavanje o očuvanju prirode i njenom značaju za sve stanovnike planete Zemlje.Posetioci će moći da uživaju u muzici bendova "Zemlja gruva", Duška Gojkovića & Belgrade Summit okteta, kao i drugih bendova.

Festival se otvara u podne, a pored muzičkog programa, biće organizovan i ekološki sadržaj poput zelene učionice, gde će posetioci moći da čuju zanimljiva predavanja iz oblasti zaštite voda, biodiverziteta i upravljanja otpadom. Posetiocima će se se u okviru prostora "Grin komjuniti" predstaviti mnoge organizacije i institucije koje se bave zaštitom životne sredine, a biće organizovan i čas hortikulture. Na zelenoj pijaci moći će da se kupe i neki autentični srpski proizvodi.

U okviru obeležavanja Dana planete Zemlje biće organizovana i akcija čišćenja na Velikom ratnom ostrvu, koja će ove godine podrazumevati sakupljanje PET ambalaže koja je na ostrvu ostala posle povlačenja Dunava.

(M. S. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA