DANI EVROPSKE BAŠTINE u Beogradu: Izložba radova TRADICIONALNIH ZANATA u sredu!

Na izložbi će biti predstavljeno oko 60 eksponata - ikone, kaligrafija, ulje na platnu, grafike, makrame, predmeti ručnog tkanja, predmeti tkanja u smirna tehnici, predmeti od kože, mozaik, fresko slikarstvo i maske

  • 0

U okviru „Dana evropske baštine”, Prijatelji dece Beograda i opštinska udruženja Prijatelja dece, u saradnji sa Dečjim kulturnim centrom Beograda, organizuju izložbu radova tradicionalnih zanata nastalih u edukativnim i kreativnim radionicama dece i mladih Beograda.

Izložba će u Dečjem kulturnom centru biti otvorena u sredu u 12 sati.

Na izložbi će biti predstavljeno oko 60 eksponata - ikone, kaligrafija, ulje na platnu, grafike, makrame, predmeti ručnog tkanja, predmeti tkanja u smirna tehnici, predmeti od kože, mozaik, fresko slikarstvo i maske.

POLAKO NAM STIŽE JESEN: Danas kiša, pljuskovi i VELIKO ZAHLAĐENJE!

Foto: Promo/Milica Salaški Foto: Promo/Milica Salaški

Tokom otvaranja izložbe biće organizovano predstavljanje praktičnog rada dece i mladih u tehnici kaligrafskog pisanja.

OVO NIPOŠTO NEMOJTE DANAS DA RADITE: Vernici slave MALU GOSPOJINU!

„Dani evropske baštine” u Beogradu održavaju se redovno od 2002. godine kao deo evropske manifestacije kojom se predstavlja nasleđe kao zajednička baština evropskih naroda, različitost kultura, tradicije i običaja.

Ministarstvo kulture i informisanja, kao koordinator programa za 2015. godinu, izabralo je da ovogodišnja tema bude „Stari i tradicionalni zanati – očuvanje i održanje”.

Foto: spc.rs Foto: spc.rs

JAKA EKSPLOZIJA ZATRESLA JE BEOGRAD: Potpuno izgoreo DŽIP I PUNTO u požaru! (FOTO)

Izložbom dečjih radova, Prijatelji dece Beograda žele da doprinesu kako negovanju naših tako i opšte tradicionalnih kulturnih vrednosti tradicionalnih zanata među mladima.

Od sada Telegraf pratite i na Vajberu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA