AMSS u okviru akcije "Kaciga glavu čuva" podelio biciklistima zaštitnu opremu

U okviru obeležavanja akcije “Dan bez automobila” na šest lokacija u gradu danas su otvoreni novi parkinzi za bicikle

  • 2

U okviru obeležavanja akcije “Dan bez automobila”, koju sprovodi "Parking servis" uz podršku Skupštine grada Beograda i Uprave saobraćajne policije, na šest lokacija u gradu danas su otvoreni novi parkinzi za bicikle, dok je Auto-moto savez Srbije (AMSS) podelio više stotina zaštitnih kaciga za motocikliste i bicikliste.

DOBRA VEST ZA BICIKLISTE: U Beogradu uskoro 25 novih parkinga za njihove dvotočkaše! (FOTO)

Predstavnici "Parking servisa" i Grada naglasili su, da su osluškujući potrebe biciklista, besplatni parkinzi za bicikle “P profila” postavljeni kod Doma omladine Beograd, Palate Albanije, Elektrotehničkog fakulteta, Železničke stanice, na Trgu Nikole Pašića, kao i u garaži na Obilićevom vencu.

- U cilju unapređenja bezbednosti saobraćaja i kreiranja saobraćajne kulture među vozačima, posebno među vozačima dvotočkaša kao jednoj od najranjivijih grupa u saobraćaju, AMSS je podržao ovu inicijativu i odlučio da sprovede svoju tradicionalnu akciju “Kaciga glavu čuva”. Kao društveno odgovorna organizacija, na ovaj način želimo da podstaknemo vozače bicikala i motocikala da koriste zaštitnu opremu i na taj način povećaju sopstvenu bezbednost - istakao je predsednik AMSS-a Mirko Butulija na konferenciji za novinare ispred Doma omladine.

Foto: Foter/Flickr/Richard Masoner Foto: Foter/Flickr/Richard Masoner

Na njoj su se prisutnima obratili i gradski menadžer Goran Vesić, gradski sekretar za saobraćaj Dušan Rafailović, načelnik Uprave saobraćajne policije Vladimir Rebić i direktor JKP “Parking servis” Beograd Andrija Čupković.

VOZAČI, OVA MALA GREŠKA MOŽE DA VAS KOŠTA HILJADE EVRA! Evo kako da je izbegnete

Butulija je dodao i da će se akcija podela zaštitnih kaciga nastaviti i u narednih mesec dana širom Srbije.

Od januara jeftinije parkiranje u Beogradu!

Ova zajednička akcija ima za cilj da podstakne upotrebu dvotočkaša, po ugledu na evropske metropole, kako bi se i u našem glavnom gradu smanjile gužve i zagađenost vazduha. Podelom zaštitnih kaciga, AMSS i "Parking servis", između ostalog žele da podstaknu bezbednu i sigurnu vožnju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bojan

    24. septembar 2015 | 09:30

    Naleti na tebe auto i otkine ti nogu, ali ti si srecom imao kacigu... Lepo sto su rekli da treba da se pazi na bicikliste, ali nama je potrebno vise "zona 30" u Beogradu. I da se kaznjavaju vozaci koji ne postuju taj limit, jer ga ne postuju cak ni u blizini skola, nego lagano voze 50-70 i kao to je to...!

  • Classic73

    25. septembar 2015 | 07:33

    Jeste, ali ajde bar je neki početak reda i za bicikliste u prometu, pad na glavu može biti smrtonosan u odnosu na noge, ruke...nadam se i ja da će i za ostala vozila biti više reda....samo sa kaznama će to uspjeti...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA