IZGRADNJA METROA SLEDEĆE GODINE: Ovo su detalji razgovora Siniše Malog i Roberta Halfona

Halfon je obećao podršku u dovođenju investitora iz Ujedinjenog Kraljevstva, kao i njihovo učešće u javnim pozivima za projekte JPP u komunalnim delatnostima.

  • 1

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali razgovarao je danas u Starom dvoru sa zamenikom predsedavajućeg Konzervativne partije, ministrom bez portfelja britanske vlade i članom Donjeg doma parlamenta Robertom Halfonom, o načinu na koji funkcioniše Grad Beograd, kao prestonici Srbije i jednom od najvećih gradova u regionu.

Sastanku je prisustvovala i pomoćnica gradonačelnika Irena Vujović.

Gradonačelnik je Halfona upoznao sa nekim od najvažnijih infrastrukturnih projekata u oblasti komunalnih delatnosti, posebno u oblasti javno -privatnog partnerstva (JPP), kao i sa projektom "Beograd na vodi", čija izgradnja počinje za nekoliko dana.

Halfon je obećao podršku u dovođenju investitora iz Ujedinjenog Kraljevstva, kao i njihovo učešće u javnim pozivima za projekte JPP u komunalnim delatnostima.

KAMEN TEMELJAC U NEDELJU: Beograd na vodi pokrenuće celu privredu

Foto: Telegraf Foto: Beoinfo

Halfon se interesovao i za način na koji funkcionišu javni prevoz, sistem socijalnog stanovanja, imovinsko - pravna pitanja, sistem naplate poreza, kao i za visinu stope nezaposlenosti u gradu.

Gradonačelnik je Halfona obavestio da se za početak 2016. godine sprema smart plan koji će da definiše smernice za dalji razvoj saobraćaja, uključujući planiranu izgradnju metroa i alternativne vidove prevoza kao što je rent-a-bike, odnosno bicikle kao integralni deo prevoza.

HAN I VUČIĆ SAGLASNI - SRBI NISU VARVARI: Evo šta su PORUČILI Zoranu Milanoviću!

Mali ga je obavestio i da je u toku nabavka novih vozila za gradski prevoz, kao i da, kada je reč o socijalnom stanovanju, Grad Beograd ima limitiran broj stanova, ali da je u toku projekat sa Evropskom unijom za izgadnju socijalnih stanova za građane romske nacionalnosti.

Od sada pratite Telegraf i preko Vajbera!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ana

    25. septembar 2015 | 20:28

    Napokon da se više ne guramo po autobusima i tramvajima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA