VESIĆ ODGOVORIO NA OPTUŽBE BOŽOVIĆA: "Beograd na vodi" nije pljačka već milionska investicija!

- Božović bi morao da nauči da u demokratskom društvu, kakvo je Srbija, postoji podela vlasti i da nije još uvek nije ni sudija, ni tužilac, ni dželat - rekao je Vesić povodom napada Balše Božovića

  • 30

Gradski menadžer Goran Vesić odbacio je danas optužbe predsednika gradskog odbora DS Balše Božovića povodom projekta "Beograd na vodi", ocenivši ih kao vrhunski bezobrazluk.

"BEOGRAD NA VODI" OTVORIĆE 20.000 RADNIH MESTA: "Dve kule" biće gotove za DVE I PO GODINE!

- Božović bi morao da nauči da u demokratskom društvu, kakvo je Srbija, postoji podela vlasti i da nije još uvek nije ni sudija, ni tužilac, ni dželat - rekao je Vesić i dodao da bi Božović trebalo da nauči i da nije dopustivo da se u Srbiji bilo kome preti, ni političkim protivnicima, ni investitoru, ni građanima.

Kako je istakao, licemerno je da o pljačkanju govori Božović, čija je stranka "opljačkala" Beograd i Srbiju.

- Pljačka je kada se ostavi dug u Beogradu od preko 1,1 milijarde evra, pljačka je kada se sagradi most na Adi koji je nekoliko puta skuplji od realne vrednosti, pljačka je kada funkcioneri njegove stranke, među kojima je i on, grade poslovne i stambene zgrade po Beogradu za koje su dozvole dobili kada su bili vlast - rekao je Vesić dodajući da je pljačka i što desetine bivših gradskih funkcionera iz Božovićeve stranke danas žive u vilama na Senjaku.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

On je naglasio da je Božovićeva optužba za izdaju "vrhunski bezobrazluk".

- Mladi Božović bi trebalo da nauči da nije izdaja doneti u zemlju investiciju od 3,5 milijardi evra, graditi svoj grad, obezbediti više od 20.000 novih radnih mesta i posao za građevinsku industriju. Pre će biti da je izdaja krasti svoju zemlju, pljačkati državne fondove i bogatiti se na račun građana - dodao je Vesić.

On je podsetio da je Vlada objavila ugovor o Beogradu na vodi kompletno, "od A do Š".

- Koliko se sećam kada su Božovićevi drugari bili na vlasti ugovori se nisu objavljivali, poput recimo ugovora sa Fijatom koji je i danas tajna. U tome je razlika. Mi za razliku od Božovićevih nemamo šta da krijemo jer sve što radimo je u interesu gradana i da bi se ova zemlja razvijala - rekao je gradski menadžer.

Foto: Tanjug Foto: Tanjug

Kako je rekao, Vlada Srbije je obezbedila investiciju od 3,5 milijardi evra i ostvaruje vekovni san Beograda o silasku Beograda na reku.

- To vlast Božovićeve stranke nije ni umela, a ni znala iako je planirala slične projekte -  ocenio je Vesić.

On je dodao da izgradnja Beograda na vodi znači politički kraj kako Božovićeve stranke tako i političara opšte prakse poput njega.

- Naš uspeh sa projektom Beograda na vodi je merilo neuspeha Božovića i njegovih malobrojnih istomišljenika - dodao je Vesić.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dejan

    27. septembar 2015 | 20:02

    Pa da opljackali smo beskucnike i narkomane cije je savski amfiteatar bio steciste, moracemo verovatno po Bozovicu da uradimo restituciju i na kraju da vratimo 2025 u ruke beskucnika, narkomana i demokrata.

  • Mita Pantic

    27. septembar 2015 | 19:27

    Smesne su vise ove demokrate. Pa imali ste priliku i iskoristili ste je samo za licne interese, sta hocete vise. Narod vas nece i tacka, idite i pokrijte se i ne kritikujte i ono sto valja...

  • Anastacia

    27. septembar 2015 | 19:15

    Bozovic zna da ce od ovog projekta Beograd imati korist, ali ne zeli da oda priznanje sadasnjoj vlasti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA