Beograd po 46 put domaćin „Radosti Evrope”

- Najvažniji domet manifestacije je što deca iz sedamnaest zemalja Evrope dobijaju mogućnost da se međusobno upoznaju i uspostave trajna prijateljstva - rekla je Tanja Popović, članica Gradskog veća

  • 0

Članica Gradskog veća Tanja Popović izrazila je zadovoljstvo zato što je Beograd od danas do 5. oktobra po 46. put domaćin tradicionalnog Međunarodni susret dece Evrope „Radost Evrope”. Ova manifestacija se održava u organizaciji Dečjeg kulturnog centra Beograd i pod pokroviteljstvom grada Beograda.

RADOST EVROPE STIŽE: Beograd postaje dečja prestonica! (FOTO)

- Ponosni smo jer je naš Beograd od danas po 46. put dečja prestonica Evrope, koja će ugostiti decu iz 17 evropskih zemalja. Deca iz 17 beogradskih osnovnih škola ugostiće u svojim domovima vršnjake iz evropskih zemalja, tako da će više od 500 mališana direktno učestvovati u svim programima manifestacije - rekla je Tanja Popović.

- Tema ovogodišnjeg 46. Susreta dece Evrope „Radost Evrope“ je „Igra” i preuzeta je iz „Rečnika prijateljstva” Duška Radovića, jednog od najznačajnijih srpskih književnih stvaralaca. Povodom održavanja prvog Susreta dece Evrope davne 1969. godine, Duško Radović sačinio je „Rečnik prijateljstva” izabravši petnaest reči za decu: dete, Evropa, hleb, igra, knjiga, ljubav, majka, mir, otac, pesma, prijatelj, ptica, radost, sloboda i sunce - istakla je Tanja Popović.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Ona je naglasila da će se deca Evrope inspirasana igrom predstaviti kroz muziku, ples, slikarstvo i sveukupno dečje stvaralaštvo na karnevalu u centru grada, koncertima „Susreti prijateljstava” u Dečjem kulturnom centru Beograd, Međunarodnom likovnom konkursu, poludnevnom programu na Adi Ciganliji i svečanom koncertu u Sava centru.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Ipak, najvažniji domet manifestacije je što deca iz sedamnaest zemalja Evrope dobijaju mogućnost da se međusobno upoznaju i uspostave trajna prijateljstva - rekla je Tanja Popović i pozvala Beograđane da posete manifestacije u okviri „Radosti Evrope” i tako pomognu afirmaciji dečijeg stvaralaštva.

Od sada pratite Telegraf i preko Vajbera!

(Telegraf.rs/Izvor: Beoinfo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA