ZBOGOM, KRALJICE MUZIKE: Kolege plakale za Usnijom Redžepovom (FOTO) (VIDEO)

Na oproštaj sa poštovanom koleginicom i prijateljicom došli su Rade Jorović, Nada Topčagić, Milena Plavšić, Zorana Pavić, Goca Stojiljković, Predrag Živković Tozovac, Vera Matović i drugi brojni poštovaoci Usnijine muzike

  • 10

Danas je u kamenoj sali Radio Beograda održana komemoracija proslavljenoj pevačici Usniji Redžepovoj koja je juče preminula posle duge i teške borbe sa rakom pluća.

ZBOGOM LEGENDO! Preminula Usnija Redžepova!

Skup je otvorila Nena Kunijević, urednik i reditelj u muzičkoj redakciji RTS-a koja je biranim rečima govorila o pokojnoj pevačici ističući njen talenat za muziku, ali i za glumu.

- Ona je bila Koštana. I to ne samo na sceni, nego i u privatnom životu. Zato će nam takva i ostati u sećanju, kao lepa, nasmejana žena koja je imala sjajan vokal i koja je plenila svojom lepotom - rekla je urednica muzičke redakcije.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Na oproštaj sa poštovanom koleginicom i prijateljicom došli su Rade Jorović, Nada Topčagić, Milena Plavšić, Zorana Pavić, Goca Stojiljković, Predrag Živković Tozovac, Vera Matović i drugi brojni poštovaoci Usnijine muzike.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

UZ NJENE PESME SMO TUGOVALI I ČAŠE RAZBIJALI: Po ovim hitovima ćemo pamtiti Usniju Redžepovu (VIDEO)

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Komemoraciji je prisustvovao i zamenik direktora Kancelarije za ljudska i manjinska prava i član Nacionalnog saveta Roma Dragoljub Acković koji je izrazio duboko žaljenje povodom smrti jedne od najpoznatijih pevačica romske muzike.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Pevačica je tri godine bolovala od raka pluća, a njeno zdravstveno stanje naglo se pogoršalo poslednjih nekoliko meseci.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Usnija se oprobala i u ulozi glumice. Glumila je Koštanu u Narodnom pozorištu u Beogradu 25 godina. Pojavila se i u filmu "Derviš i smrt" iz 1974. godine.

Ostaće upamćena po čuvenim pesmama kao što su "Rasule se kose moje", „Živote moj“, "Niška banja, topla voda", "O, pesmo moja", "Ja sa juga, ti sa severa", "Kazuj krčmo džerimo" i mnoge drugi.

Printskrin: Youtube/dmsattv Printskrin: Youtube/dmsattv

Kraljica južnjačkog melosa biće sahranjena u rodnom Skoplju.

Od sada Telegraf pratite i na Vajberu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • plavi safir

    2. oktobar 2015 | 21:18

    Pocivaj u miru... Bilo je uzivanje slusati te...

  • Мира

    2. oktobar 2015 | 22:27

    Отишла је велика дама естраде. Њене песме остаће верној публици. Волећемо те и увек певати твоје дивне песме.

  • Hiton

    2. oktobar 2015 | 21:21

    Legenda!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA