BEOGRAD DOBIJA ROLER-KOSTER: Siniša Mali vratio deci Pionirski grad

Gradonačelnik Beograda najavio je da od sledeće godine kreće izgradnja roler-kostera, velikog fudbalskog terena i rekonstrukcija postojećih terena u Pionirskom gradu

  • 0

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali, gradski menadžer Goran Vesić, kao i resorni gradski sekretari i direktori javnih preduzeća obišli su rekonstruisani Pionirski grad i naglasili da se danas "na simboličan način taj prostor vraća deci, kojoj je i namenjen".

Pionirski grad se vraća mališanima! (FOTO)

Dečjom predstavom "JKP Parking servis" na simboličan način otvaramo novu stranicu u dugoj istoriji Pionirskog grada. Od danas na ovom prostoru deca će biti u prilici da maksimalno koriste sve kapacitete, gde će moći da se bave sportom, obrazuju i na kvalitetan način provode svoje slobodno vreme – najavio je Mali.

Siniša Mali primio komunalne policajce koji su sprečili incident u tramvaju

On je podsetio da je nasleđena institucija SRC Pionirski grad sa dugom većim od 17 miliona dinara, koji je ova gradska vlast uspela da prepolovi, kao i da uloži dodatnih 700.000 evra u njegovu rekonstrukciju.

GRADONAČELNIK OBIŠAO PRIHVATILIŠTE ZA ODRASLA I STARA LICA: Donirana hrana i oprema vredna 800.000 dinara (FOTO)

Gradonačelnik je najavio da od sledeće godine kreće izgradnja roler-kostera, velikog fudbalskog terena i rekonstrukcija postojećih terena. On je takođe najavio gradnju bungalova, gde će deca iz Beograda, Srbije i inostranstva biti u prilici da do sedam dana provode svoje slobodno vreme, zatim povezivanje „Pionirskog grada” sa Zoološkim vrtom, kao i organizovane posete drugim atraktivnim lokacijama u Beogradu.

Goran Vesić je ponovio da se danas „Pionirski grad” vraća deci.

Ukinućemo prostor za rijaliti programe, tako da od 1. aprila naredne godine ovde više neće biti kuće „Velikog brata”. Takođe se vode imovinsko-pravni sporovi sa nekoliko preduzeća koja se nalaze u „Pionirskom gradu”, a kojima tu nije mesto, kao što je „Skvoš – lend. Sekretarijat za komunalno-stambene poslove od naredne godine preuzima održavanje zelenih površina, dok će „Parking servis” kupiti 100 bicikala koji će biti na raspolaganju deci koja budu ovde boravila – istakao je Vesić .

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

Događaju su prisustvovali pomoćnik gradonačelnika Borko Milosavljević, sekretar za sport i omladinu Slavko Gak, sekretarka za komunalno-stambene poslove Nina Jandrić, načelnik Komunalne policije Grada Beogarada Nikola Ristić, predsednik opštine Čukarica Srđan Kolarić i opštine Rakovica Vladan Kocić.

Otvaranju rekonstruisanog SRC „Pionirski grad" i predstavi edukativnog karaktera na temu bezbednog ponašanja dece prisustvovalo je oko 400 učenika nižih razreda.

Od sada Telegraf pratite i na Vajberu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA