(VIDEO) HAOS NA PRAVNOM FAKULTETU: Studenti optužuju dekana da je nasrnuo na njih?

- Apsolutna je neistina koju su preneli neki mediji, na osnovu saopštenja studenata i bez ikakve mogućnosti da se čuje i druga strana, da je dekan fizički napao studente - navodi se u saopštenju Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu

  • 23

U medijima su se danas pojavile priče da je došlo do sukoba između studenata Pravnog fakulteta u Beogradu i dekana prof. dr Sime Avramovića.

U saopštenju Fakulteta se navodi da nije došlo ni do kakvog fizičkog kontakta između dekana i studenata i da je to apsolutna neistina.

Saopštenje pročitajte u celosti:

"Pravni fakultet u Beogradu je omogućio tokom vikenda studentima u protestu da noću ostaju u amfiteatru broj pet. Desetak studenata prava svako veče su suprotno dogovoru uvodili i jedan broj studenata Filozofskog fakulteta. Ta grupa od tridesetak studenata je jutros, u ponedeljak i osam časova pokušala da blokira ulaz u amfiteatar i onemogući predavanja iz Rimskog prava.

Uz pomoć studenata koji su želeli nastavu, zaposlenih na fakultetu i profesora, amfiteatar je otvoren i nastava se redovno održava. Blokada Fakulteta ne postoji, već samo nastojanje jedne manje grupe studenata da se ometanjem nastave ugrozi regularnost rada Fakulteta.

Printskrin: Youtube/Samoorganizovani Pravni Printskrin: Youtube/Samoorganizovani Pravni

Apsolutna je neistina koju su preneli neki mediji, na osnovu saopštenja studenata i bez ikakve mogućnosti da se čuje i druga strana, da je dekan fizički napao studente. Iako niko ko ima zdrav razum ne može da poveruje u to da je dekan od 65 godina mogao da tuče studente i fizički bude jači od nekoliko desetina njih, ostaje potreba da se demantuje takva teška neistina, koja je plasirana u neke medije na krajnje senzacionalistički način. Dekan je insistirao da se nastava mora održati i zajedno sa kolegama uspeo da otvori vrata koja je zaključalo nekoliko studenata.

Uprava Fakulteta će preduzimati samo mere koje su u skladu sa zakonom kako bi obezbedila nesmetano odvijanje rada Fakulteta, utoliko pre što ima podršku najvećeg broja studenata i dobija stotine pisama od studenata koji žele da normalno uče i studiraju".

Međutim, studenti tvrde drugačije.

- Jutros oko osam časova dekan i jedan profesor krenuli su da održe vežbe u amfiteatru broj pet kada su studenti u blokadi koja traje već pet dana pokušali da ih spreče u tome. Međutim, profesori i osoblje Pravnog fakulteta su nasrnuli na studente, tukli su ih i vukli uz najteže pretnje i uvrede. U fizičkom obračunu na studente lično su učestvovali dekan, potparol fakulteta, sekretar i članovi obezbeđenja kao i šalterski radnici uz nekoliko nepoznatih lica. Studenti i studentkinje u blokadi najoštrije osuđuju fizičko obračunavanje, koja je ujedno i manifestacija slabosti njihovih argumenata, u toku mirne blokade. Mi smo akademska zajednica i ovakav način rešavanja spora je nedopustiv - rekao je jedan od studenata Pravnog fakulteta koji učestvuje u blokadi.

Inače, nakon zbora studenata Pravnog fakulteta i razgovora sa Upravom, odlučeno je da se prekine blokada, saznaje RTS.

Pogledajte video:

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nbg

    12. oktobar 2015 | 15:48

    Dok sam isao u skolu nesto i nisam bas bio dobar djak ali postovanje prema profesoru maksimalno , tako vreme bilo a ovo mi malo cudno sada , pa valjda treba da se zna ko je ko i gde mu je mesto....

  • Zdrav Razum.

    12. oktobar 2015 | 14:34

    Uskratili ste nam rokove na svim fakultetima. I spojili januar/februar kao da ćemo za 7 dana naučiti nešto što nismo u januaru. Bitno da su svi profesori imali 10 rokova dok su studirali. Sada ne mogu da te ispoštuju da dođu na predavanje a kamoli nešto drugo.

  • Sve vec vidjeno

    12. oktobar 2015 | 14:20

    Uvijek se nadje neka grupa strucnjaka kojima je interesantno samo da dizu bune i protestvuju. Uhvati se druze knjige i niko te nece dirati. A vi koji govorite da je kriv sistem, ne mlatite, jer ko hoce da uci taj ce i zavrsiti. U odnosu na profesore, program i tezinu nastave od prije 20 godina, ovo danas je pic.. dim.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA