Uspeh Anike i Kristine je POBEDA svih BEOGRAĐANA i dokaz da postajemo pristojno društvo!

- Anika i Kristina su izabrane među 15-tak violinistkinja iz celog sveta da pohađaju prestižnu školu u Belgiji. Nisu imale para za odlazak, organizovali smo Jovanin koncert i prikupili novac za njihov put - izjavio je Goran Vesić

  • 0

Gradski menadžer Goran Vesić i zamenica predsednika Skupštine grada Beograda Andrea Radulović prisustvovali su sinoć koncertu mladih violinistkinja Anike Goldner i Kristine Marušić u Kući kralja Petra na Senjaku.

Ovaj koncert u kući kralja Petra najavljuje nešto što će vas sve IZNENADITI!

Vesić je podsetio da je u junu, na njegovu inicijativu organizovan koncert desetogodišnje violinistkinje Jovane Savić u Dečjem kulturnom centru, na kome su prikupljana sredstva da Anika i Kristina tokom leta pohađaju prestižni letnju školu u Belgiji.

- Anika i Kristina su izbrane među 15-tak violinistkinja iz celog sveta da pohađaju prestižnu školu u Belgiji. Nisu imale para za odlazak, organizovali smo Jovanin koncert i prikupili novac za njihov put. Sada su u prilici da nam na koncertu prikažu šta su naučile u Belgiji. Ovo je pravi primer kako treba podržavati mlade talente - rekao je Vesić i dodao:

Foto: Promo Foto: Promo

- Posebno treba podržati one koji zaslužuju da se usavršavaju u inostranstvu, da bi to znanje posle preneli u našu zemlju. Primer Jovane, koja nije imala violinu, a Anika i Kristina koje nisu imale sredstva za usavršavanje u inostranstvu, podstaknuo je Skupštinu grada Beograda da razmišljamo kako da sistemski rešimo problem jer ima mnogo druge talentovane dece kojima još niko nije pomogao - rekao je Vesić.

- Zato je Grad Beograd doneo odluku da osnuje Fond za mlade talente, koji će predvoditi zamenica predsednika Skupštine grada Andrea Radulović. On će omogućiti da mnogo veći broj talentovane dece bude stipendiran u raznim oblastima, od kulture, preko nauke do sporta. Uspeh Anike i Kristine je pobeda svih Beograđana i dokaz da postajemo pristojno društvo - ukazao je gradski menadžer.

Foto: Promo Foto: Promo

Konstiututivna sednica Fonda za mlade talente Grada Beograda biće održana 27. oktobra, dok će Fond zvanično početi sa radom 1. januara 2016. godine, najavila je Andrea Radulović.

- Osnivanjem Fonda šaljemo jasnu poruku da mladi Beograda imaju budućnost u svom gradu i svojoj zemlji. A Grad Beograd je tu biti podrška, kako bi se njihovi talenti kanalisali na pravi način - istakla je Radulovićeva.

Događaju su, između ostalih, prisustvovali i direktorka Fonda za mlade talente Grada Beograda Ana Zekavica, kao i šef delegacije Evropske unije u Srbiji Majkl Davenport i njegov zamenik Oskar Benedikt.

Od sada pratite Telegraf i preko Vajbera!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA