VESIĆ: Objedinjenje svih inspekcija se pokazalo kao veoma dobra odluka grada!

- Ove godine izdali smo čak 1.479 prekršajnih naloga, a za celu prošlu godinu bilo ih je 109 - poručio je gradski menadžer na regionalnoj konferenciji Američke privredne komore

  • 0

Grad Beograd postigao je velike uspehe u oblasti inspekcijskog nadzora, posebno kada je reč o nelegalnoj trgovini i gradnji. Kada je izabrana nova gradska vlast, jedna od prvih odluka bilo je objedinjavanje svih inspekcija što se pokazalo kao veoma dobro rešenje, rekao je gradski menadžer Goran Vesić na regionalnoj konferenciji Američke privredne komore.

On je na konferenciji pod nazivom "Sledeća runda u borbi protiv sive ekonomije", koja se održava danas u hotelu "Hajat" precizirao da je Grad Beograd uvideo da postoje dve vrste problema: prvo, nesaradnja republičkih  i gradskih inspekcija, a drugo, nesaradnja opštinskih sa gradskim inspekcijama.

Ipak, kako je naglasio stvari se menjaju na bolje.

- U 2014. godini grad je imao 51 odsto više urađenih predmeta u odnosu na prethodni period. Samo ove godine, do sada, bilo je 52.000 pregleda dok ih je tokom čitave prošle godine bilo 37.000. Ove godine izdali smo čak 1.479 prekršajnih naloga, a za celu prošlu godinu bilo ih je 109. Podneto je čak 19 krivičnih prijava dok 2014. godine nije bilo nijedne. Zatvoreno je deset gradilišta i po tome se izdvajamo kao jedina lokalna samouprava u Srbiji - rekao je Vesić.

Foto: Tanjug/Miloše Jelesijević Foto: Tanjug/Miloše Jelesijević

Gradski menadžer je naglasio da je saradnja sa republičkim inspekcijama, ali i sa tužilaštvom i MUP-om znatno bolja, dok će potpuna primena Zakona o inspekcijskom nadzornu doprineti još efikasnijoj borbi protiv nelegalne trgovine i svega ostalog što nije dozvoljeno, a što se dešava na teritoriji Beograda.

- Broj inspektora trenutno nije dovoljan, a želja grada jeste da se objedine opštinski i gradski inspektori kako bi ih bilo što više na terenu i kako bi bili što efikansiji. Drugi način preraspodela u samoj Gradskoj upravi. Grad mnogo očekuje i od uzmene zakona o glavnom gradu i lokalnoj samoupravi jer će Beograd dobiti hiljadu komunalnih policajaca. To je veoma važno za što bolji rad inspekcije i za pokrivanje teritorije čitavog Beograda - rekao je Vesić.

On je precizirao da Beograd ima i koordinacionu komisiju koja prati rad republičkih inspekcijskih organa, a zajedno s njom organizuju se i akcije gde na teren ide više inspekcija s različitim nadležnostima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA