Pionirski grad postaje RAJ ZA DECU na Koštunjaku (FOTO)

Direktor SRC "Pionirski grad" rekao je da je za rekonstrukciju, sanaciju i asfaltiranje svih saobraćajnica uloženo18 miliona dinara

  • 5

Nekada omiljena oaza, SRC "Pionirski grad", posle četiri meseca radova ima novo lice - osveženu i jasno obeleženu kapiju, dve rampe, radnike obezbeđenja i sigurnosne kamere koji dočekuju vozače koji su ranije bez ikakve kontrole saobraćali ovim prostorom, a koji imaju na raspolaganju jedno od 70 uređenih parking mesta.

PIONIRSKI GRAD sve više postaje mesto kakvo pamtimo iz detinjstva! (FOTO)

- Za rekonstrukciju, sanaciju i asfaltiranje svih saobraćajnica uložili smo 18 miliona dinara. Postavili smo 50 svetiljki duž celog prostora, 12 rekvizita na vežbaonici, ozelenili smo uništene površine, prokrčili šumu, uredili trim i staze za pešake, električne kablove postavili ispod zemlje i remontovali trafo-stanicu - rekao je Ljubomir Jovanović, direktor Sportsko-rekreativnog centra „Pionirski grad".

On je dodao da je ceo prostor sad znatno bezbedniji za posetioce i to za samo četiri meseca pošto su krajem maja počeli sa radovima kao i da je u to uloženo još 13 miliona dinara.

Foto: beograd.rs Foto: beograd.rs

Šetnja oivičenim prostorom koji obuhvata čak 40 hektara Košutnjaka otkriva sve pogodnosti nakon uređenja. Mališane će posebno obradovati dva nova dečja igrališta koja će uskoro biti završena.

- Imaćemo igralište za decu do pet i do deset godina. Uklonićemo rizične gvozdene rekvizite, a postavićemo i drvene pragove na mostiću koji povezuje zgradu Pionirskog grada sa sportskim terenima - ispričao je Jovanović.

BEOGRAD DOBIJA ROLER-KOSTER: Siniša Mali vratio deci Pionirski grad

Pionirski grad će uskoro u potpunosti biti spreman za rekreativnu nastavu učenika iz unutrašnjosti.

- Izbeglice iz četiri paviljona su preseljene, tako da ti objekti sad mogu da se rekonstruišu kako bi već dogodine tu bila smeštena deca iz unutrašnjosti. Takođe, u potpunosti smo uredili 2.500 kvadrata poslovnog prostora zajedno sa dečjim amfiteatrom i restoranom - istakao je Jovanović.

On je naglasio da su dugovi ovog centra sada tri puta manji, a da konačno postoje i prihodi pošto su potpisana dva desetogodišnja ugovora sa zakupcima.

U ambicioznim planovima za sledeću godinu izdvaja se i postavljanje rolerkostera.

- Reč je o alpiner rolerkosteru, a takav u Srbiji postoji jedino na Kopaoniku - rekao je direktor SRC "Pionirski grad".

(Telegraf.rs/Beoinfo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mira

    29. oktobar 2015 | 23:00

    Ja sam Beogradsko dete generacije 64 i najlepse dane svoga detinjstva provela sam u Pionirskom gradu na Kosutnjaku Bravo za sve sto ce biti ponovo obnovljeno

  • jagodinac

    30. oktobar 2015 | 07:49

    Najzad da Srbi pokazu da su ipak u stanju da okreche ono sto je Tito izgradio. Za svaku pohvalu je ovo obnavljanje Pionirskog grada. Jedino me cudi da mu nova vlast nije promenila ime. Mogla je da ga nazove Teenage City ili Kids city s obzirom koliko se pate da uniste svako secanje na komunizam. Uradili su to vec sa Domom Pionira pa zasto ne i sa Pionirskim gradom.

  • Lik

    29. oktobar 2015 | 23:02

    Nikako mi nije jasno zašto je u modi beton oko drveta...tako i ovde u mom kraju a svesni su da će to kad tad napraviti problem. Sve se ovde radi od danas do sutra i kad ima para

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA