GSP POZIVA ŽENU SA BEBOM U KOLICIMA KOJA JE IZBAČENA IZ AUTOBUSA: Javite nam se, da utvrdimo istinu!

- Naš cilj je da se utvrdi prava istina i ukoliko se iskazani navodi potvrde, vozač će snositi odgovornost - kažu iz GSP-a

  • 21

Povodom navoda koji su se pojavili u javnosti u vezi sa nedavnim događajem kada vozač autobusa navodno nije dozvolio majci sa detetom u kolicima da uđe u vozilo, Gradsko saobraćajno preduzeće "Beograd" poziva putnicu da se javi kako bi se utvrdili detalji incidenta.

"Naš cilj je da se utvrdi prava istina i ukoliko se iskazani navodi potvrde, vozač će snositi odgovornost", piše u saopštenju GSP.

MAJCI SA BEBOM U KOLICIMA ZABRANILI DA UĐE U AUTOBUS? Društvene mreže gore zbog tvrdnje ove Beograđanke!

"Imamo puno razumevanja za stav sugrađana da vozači u određenim situacijama treba da pomognu putnicima da se bezbedno smeste u vozilu. Istovremeno, skrećemo pažnju javnosti i korisnicima naših usluga da napuštanje radnog mesta vozača takođe potencijalno ugrožava bezbednost putnika, jer daje mogućnost ulaska neovlašćenog lica na mesto vozača, pokretanja vozila i zatim onemogućava pravovremenu reakciju u tom slučaju.

Obaveza naših vozača je ponašanje u skladu sa Odlukom o javnom linijskom prevozu na teritoriji Grada Beograda, u kojoj se u članu 38. stav 1 kaže:

Foto-ilustracija: Tanjug/Tanja Valič Foto-ilustracija: Tanjug/Tanja Valič

"Putnik može u vozilo uneti ručni prtljag, dečja kolica, invalidska kolica, lovačku ili sportsku opremu (pušku u futroli bez naboja, skije, pribor za ribolov i slično) i drugi prtljag koji svojim dimenzijama i svojstvima ne ugrožava sigurnost putnika."

U cilju pronalaženja optimalnog rešenja, u Pravilniku o obavezama saobraćajnog osoblja u JKP GSP "Beograd" definisano je da putnik u vozilo može uneti sklopljena dečja kolica."

Gradski prevoznik svim svojim vozačima daje uputstva da sačekaju da majke sa decom sednu i tek onda nastave sa vožnjom, navodi se u saopštenju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maja

    6. novembar 2015 | 17:41

    Znaci da sumiram. Ja treba da udjem sa bebom u autobus i dam je vozacu u ruke ili nekom trecem licu. Izadjem iz autobusa da sklopim kolica. Udjem u autobus sa sklopljenim kolicima i smestim ih da ne ugrozavaju ostale putnike. Zatim preuzmem bebu od treceg lica i konacno sednem na mesto koje mi je neko strpljivo cuvao svo to vreme. Hmmm divno, sreca sreca radost. Ma more ......

  • Radoznao

    6. novembar 2015 | 18:28

    A, da li mogu građevinska kolica u autobus? Sutra pomažem kumu da lije ploču u Sremčici, a putujem iz Borče pa nam trebaju za posao. :-)

  • Ika

    6. novembar 2015 | 23:09

    Cemu sluze rampe,i predvidjena mesta za kolica sa pojasom? Da li i invalidi treba da ustanu pa sklope svoja kolica pre ulaska u prevoz?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA