PUN POGODAK: Stranke podržale akciju Telegrafa o zaštitnim ogradama na beogradskim mostovima

Kandidati za gradonačelnike Beograda podržavaju akciju Telegrafa, kojom bi se smanjio broj potencijalnih samoubistava, ali i povećala sigurnost svih građana. "Žao mi je što to ne piše u mom predizbornom programu", kaže kandidat DSS-a Aleksandar Popović

  • 0

Ideju Telegrafa da se na beogradske mostove postave zaštitne ograde načelno je podržala većina stranaka, tačnije kandidata za gradonačelnike i predsednike.

Inicijativu za postavljanje zaštitne ograde Telegraf je pokrenuo u cilju povećanja bezbednosti za sve građane, ali i smanjenje broja onih koji svoje probleme pokušavaju da "reše" upravo skokom sa mosta.

Aleksandar Popović, kandidat DSS-a za prvog čoveka Beograda,  kazao je da je ideja Telegrafa "sjajna" i da mu je pomalo "žao" što se nije našla u njegovom programu.

- Apsolutno podržavam takav predlog. Ceo naš program je baziran na logičnim idejama, a ova je upravo takva i tiče se konkretno spašavanja ljudskih života. Važno je da o problemima svi razmišljamo i prihvatamo dobre ideje - odlučan je bio Popović.

Kandidat SNS-a za gradonačelnika Beograda Aleksandar Vučić smatra da bi najpre trebalo rešiti ekonomsku krizu koja je uzrok većine problema naših sugrađana.

- Ukoliko bi stručni ljudi podržali takav projekat, naravno da ne bih bežao od toga. Dosta sam putovao po svetu i primetio sam da su mostovi u svetskim metropolama pokriveni kamerama i imaju pojačane redarske službe - kazao je Vučić.

Predsednički kandidat URS-a i aktuelni ministar zdravlja Zoran Stanković takođe smatra da je inicijativa dobra.

- Ukoliko takav projekat znači veću sigurnost za naše građane, to bi svakako trebalo realizovati. Moramo se izboriti i sa problemima koji građane muče i svakako ćemo ponuditi naše rešenje - najavio je Stanković.

Da ključ problema u porastu pokušaja samoubistava leži u jačanju porodice i njenih vrednosti smatra kandidat SRS-a za gradonačelnika prestonice Nemanja Šarović.

- Pre svega bi morali da se pozabavimo rešavanjem opštih problema u društvu. Kao gradonačelnik ću raditi na osnaživanju porodice, a podržao bih svaku inicijativu koja je za dobrobit građana - zaključio je Šarović.

(A. P.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA