Čeka nas SPEKTAKL na otvaranju NOVOG STADIONA TAŠMAJDAN!

- Rok da se završe radovi je deset meseci, a to je 14. februar sledeće godine. Ono što je za nas važno jeste da je obnova ovog stadiona obnova starog Beograda - rekao je gradski menadžer Goran Vesić

  • 1

Stadion "Tašmajdan" će 14. februara biti ponovo otvoren koncertom na kojem će nastupiti svi oni koji su ranije u svojoj karijeri nastupali na ovom kultnom beogradskom mestu, najavio je gradski menadžer Goran Vesić.

UŽIVAĆETE NA TAŠU: Otvoren moderan wellness i spa centar

On je za TV Pink rekao da se ovaj stadion renovira skoro četiri godine, kao i da je prvo bila ideja da bude gotov za 15 meseci, ali stari izvođač nije na vreme završio radove.

- Tek aprila ove godine uspeli smo da završimo tender i uvedemo novog izvođača u posao. Rok da se završe radovi je deset meseci, a to je 14. februar sledeće godine. Ono što je za nas važno jeste da je obnova ovog stadiona obnova starog Beograda. Ovde je nekada bilo prvo zimsko klizalište u Beogradu koje pamte stariji Beograđani. Na ovom mestu je održan veliki broj divnih koncerata - rekao je Vesić.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

On je precizirao da će ovaj stadion, kada bude završen imati 5.500 sedećih i oko 2.000 stajaćih mesta. Koncerti će se održavati na donjem delu, gde su tereni i tu će moći da bude još oko 3.000 ljudi. Sa oko 10.500 mesta ovo će biti odlično mesto za koncerte.

Prema njegovim rečima, grad je izdvojio 104 miliona dinara za ovu drugu fazu radova i ideja je da se početak rada stadiona obeleži jednim divnim koncertom na kome će nastupiti svi oni koji su nekad svirali na ovom stadionu ranije.

- Na taj način ćemo svim Beograđanima poručiti da je Stadion "Tašmajdan" ponovo otvoren - rekao je Vesić.

Stadion će biti stavljen u funkciju održavanja kulturnih i sportskih sadržaja. U zimskom periodu tu će biti otvoreno klizalište sa velikim brojem termina za rekreativno klizanje, uključujući i večernje termine, a u proleće, leto i jesen biće postavljena multifunkcionalna podloga za sportske sadržaje, kulturne događaje i koncerte.

(Telegraf.rs / Beoinfo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA