U Beogradu će nići NOVE CRKVE i biti obnovljene stare! (FOTO)

Gradonačelnik Siniša Mali je pri susretu sa patrijarhom srpskim Irinejom istakao da je uvek na raspolaganju Srpskoj pravoslavnoj crkvi i dodao da će grad razmotriti moguće lokacije za izgradnju novih verskih objekata u Beogradu

  • 7

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali sastao se danas u Patrijaršijskom dvoru sa patrijarhom srpskim Irinejom, sa kojim je razgovarao o odnosima Gradske uprave i Pravoslavne crkve, kao i o realizaciji zajedničkih projekata.

 

Siniša Mali upoznao saudijskog princa sa projektom "Beograd na vodi" (FOTO)

 

Patrijarh Irinej i gradonačelnik razgovarali su o potrebama Srpske patrijaršije, a pre svega o izgradnji novih verskih objekata na teritoriji Beograda, kao i o rešavanju pravno-imovinskih pitanja za postojeće objekte.

 

Gradonačelnik Siniša Mali je tom prilikom istakao da je uvek na raspolaganju Srpskoj pravoslavnoj crkvi i dodao da će grad razmotriti moguće lokacije za izgradnju novih verskih objekata u Beogradu.

 

Foto: Beoinfo

Foto: Beoinfo

 

- Dogovorili smo formiranje radne grupe koja će raditi na svim tim projektima, a kojom će rukovoditi glavni gradski urbanista Milutin Folić, kako bi se crkvi izašlo u susret u vezi sa sprovođenjem planova, širenjem, izgradnjom i rekonstrukcijom postojećih verskih objekata, kao što je i Crkva Svetog Marka - izjavio je gradonačelnik nakon sastanka.

 

On je dodao da će uskoro početi radovi na zameni dotrajalih ploča oko najveće pravoslavne crkve na Balkanu, Hrama Svetog Save.

 

Sastanku gradonačelnika i patrijarha prisustvovali su i predstavnici Patrijaršijskog upravnog odbora i Arhiepiskopije beogradsko-karlovačke.

 

(Telegraf.rs / Beoinfo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Samo

    10. novembar 2015 | 17:15

    Moze li koja fabrika da nikne?

  • Paja

    10. novembar 2015 | 16:57

    Neka naprave bolnice,a narod se moze moliti i na posnjaku na Vracaru

  • Milic

    10. novembar 2015 | 17:41

    Dali imaju nameru da zaposle doktore da lece bolesne u tim crkvama ili?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA