Otvoreni košarkaški tereni na Novom Beogradu (FOTO)

Gradonačelnik Beograda je zajedno sa košarkašicama KK "Partizan" otvorio novi košarkaški teren u Ulici Jurija Gagarina na Novom Beogradu

  • 1
Siniša Mali sa košarkašicama otvorio obnovljeni teren u Bloku 70 Foto: Beoinfo

Utakmicom mešovitih ekipa KK "Partizan" i Grada Beograda, koju je predvodio gradonačelnik Siniša Mali, danas je svečano otvoren još jedan obnovljeni sportski teren u Ulici Jurija Gagarina na Novom Beogradu. Otvaranju terena u Bloku 70 prisustvovali su članovi Gradskog veća Dragomir Petronijević i Stevo Marušić, šef Kancelarije za mlade i saradnju s udruženjima Nedeljko Radosavljević, generalni direktor JKP "Zelenilo - Beograd" Slobodan Stanojević i brojni građani.

Siniša Mali je istakao da je teren dugo vremena bio zapušten i oronuo.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

- "Zelenilo" i "Javno osvetljenje" uredili su i osvetlili teren i ovo je deo naših napora da pomognemo deci da, umesto za kompjuterom, vreme provode na sportskim terenima. Od početka godina do danas "Zelenilo" je uredilo deset sportskih terena i ovo je pravi način da sport vratimo u škole i decu vratimo sportu - rekao je gradonačelnik Beograda.

On je podsetio ina velike projekte koji su u toku, istakavši da će Grad Beograd istrajati na njihovom ostvarenju.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

- Radimo projekat upravljanja otpadom vredan 252 miliona evra, počeo je da se gradi Beograd na vodi, a u sledećih nekoliko dana predstavićemo ideju kako da za osam godina završimo celokupnu vodovodnu i kanalizacionu mrežu na teritoriji grada. To su projekti od nekoliko stotina miliona evra, ali ne zaboravljamo ni ono što je svakodnevno važno za građane, poput urbanih džepova, parkova, sportskih terena i drugih sadržaja - rekao je Siniša Mali, zahvalivši košarkašicama KK "Partizan" što su svojim učešćem uveličali otvaranje terena.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

Teren je u potpunosti presvučen novim asfaltom na površini od 368 kvadratnih metara. Izrađena je nova obodna staza oko terena, kao i dve prilazne staze sa stepeništem. Oko samog terena obnovljeni su potporni zidovi i tribine sa drevnim lajsnama za sedenje ukupne dužine 40 metara. JKP "Javno osvetljenje" je ugradilo stubove javne rasvete sa reflektorima koji će građanima omogućiti korišćenje terena do 23 časa uveče.

Travnjak oko terena je obnovljen setvom travnog semena, a okolno zelenilo je uređeno, izdignute su krošnje na drveću i orezano je šiblje.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

Od početka ove godine JKP "Zelenilo - Beograd" je rekonstruisalo deset sportskih terena. Ovih dana završena je sanacija dva košarkaška terena u Rakovici, na Vidikovačkom vencu i u Ulici Nikole Marakovića.

Od 302 košarkaška terena, koliko ih postoji u Beogradu, u Programu održavanja "Zelenila" je njih 175. Na Novom Beogradu i u Zemunu su 94, na Starom gradu, Paliluli i Vračaru ukupno je 23, na Čukarici, Voždovcu, Savskom vencu i u Rakovici je 58 košarkaških terena.

(Telegraf.rs / Beoinfo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • XMASTER

    18. novembar 2015 | 21:59

    Teren je odlican i sada deca mogu lepo da se igraju.Puno hvala svima koji su ga renovirali!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA