ULOŽENO 4 MILIONA: BEOGRAD dobio 70 dečjih IGRALIŠTA za ponos! (FOTO)

Zastor od asfalta na dečjem igralištu zamenjen je gumenim pločama koje zadovoljavaju i ekološke standarde, a postavljene su klupe sa naslonom i betonske đubrijere

  • 4

Gradski menadžer Goran Vesić obišao je danas obnovljeno dečje igralište u Bulevaru Arsenija Čarnojevića na Novom Beogradu. Uz igralište su obnovljeni i sanirani čvrsti zastori, kao i okolne zelene površine.

OVO MESTO JE PRAVI RAJ U BEOGRADU: Deca konačno dobila Pionirski grad kakav zaslužuju! (FOTO)

Događaju su prisustvovali i sekretarka Skupštine grada Sonja Podunavac, gradski sekretar za sport i omladinu Slavko Gak i direktor JKP "Zelenilo - Beograd" Slobodan Stanojević.

Vesić je rekao da je obnova igrališta trajala dva meseca, a da je uloženo oko četiri miliona dinara.

- Ovo je primer kako obnavljamo igrališta tokom čitave godine na predlog građana. Postoji mnogo naselja u Beogradu kojima igrališta nedostaju. Ove godine smo uradili gotovo 70 igrališta, a radićemo ih i sledeće godine. Na ovaj način pokušavamo da podignemo klvalitet života ljudi tamo gde žive - istakao je Vesić.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

On je dodao da je igralište urađeno u skladu sa novim standardom, postavljena je gumena zaštita za decu i prilagođeno je dečjim potrebama. Takođe jepozvao građane da daju predloge šta treba da se uradi u okolini njihovih zgrada.

Gradski menadžer je zamolio građane da čuvaju obnovljeno, ali i svako drugo igralište, kako bi dugo bilo u upotrebi i služilo onima kojima je namenjeno.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

Član Gradskog veća Stevo Marušić istakao je da je zahvaljujući Gradu Beogradu i "Zelenilu" u novembru na Novom Beogradu urađen sportski teren u Ulici Jurija Gagarina, dečje igralište u Džona Kenedija, kao i fitnes igralište u Mihajla Pupina. Kako je naveo, vrednost tih radova je 9,2 miliona dinara. Sada se, dodao je Marušić, radi na uređenju zelene javne površine u Ulici Mileve Marić Ajnštajn, a ti radovi će biti završeni do kraja godine.

Predsednik Ošptinskog odbora Srpske napredne stranke Novi Beograd Milinko Veličković izrazio je zadovoljstvo što je Grad Beograd prepoznao inicijativu građana ovog dela Novog Beograda, kao i Opštinskog odbora te stranke i finansirao rekonstrukciju igrališta.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

Prema njegovim rečima, na Novom Beogradu se radi mnogo kapitalnih projekata, od kojih su važni rekonstrukcija Vinogradske ulice, parking u Ulici Zorana Đinđića i kod Instituta za majku i dete, ali i veliki broj parkova i igrališta.

Zelena oaza na kojoj su završeni radovi površine je 1.300 kvadratnih metara. Prilazna staza koja vodi do igrališta je sanirana i izrađena od armiranog betona. Stari i dotrajali rekviziti zamenjeni su novim, koji su prilagođeni važećim standardima.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

Postavljeno je šest novih rekvizita za igru dece, od čega dve ljuljaške, vrteška, klackalica i dve njihalice. Zastor od asfalta na dečjem igralištu zamenjen je gumenim pločama, koje između ostalog zadovoljavaju i ekološke standarde. Postavljene su klupe sa naslonom, betonske đubrijere, a na zelenim površinama su posađeni visoki lišćari.

(Telegraf.rs / Beoinfo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • istina

    23. novembar 2015 | 16:47

    Obidjite Banjicu i nasoj deci trebaju igralista.

  • Milos

    23. novembar 2015 | 14:07

    Vesicu i mali nije Beograd vracar i oko arene.... Obidji malo blok 28 i 29.... Tamo ima puno dece a uradjenih parkica nemaaa !!!!

  • Sve ludo

    23. novembar 2015 | 20:54

    Banjicaaa

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA