SIJAĆE CEO BEOGRAD: Večeras se uključuje NOVOGODIŠNJA RASVETA!

- Od večeras će ukrasna rasveta biti uključena na osam lokacija i to u Nemanjinoj ulici, Skadarliji, na Obilićevom vencu, zgradi Gradske uprave, u Ulici kralja Milana, Bulevaru oslobođenja, na Terazijama i u Bulevaru Zorana Đinđića - rekao je gradski menadžer Goran Vesić

  • 4

Gradski menadžer Grada Beograda i predsednik Komisije za organizaciju Nove godine Goran Vesić, izjavio je da će od večeras početi da se uključuje ukrasna novogodišnja rasveta.

- Građani su proteklih dana mogli da primete da su radnici JKP "Javno osvetljenje" počeli da postavljaju dekorativnu rasvetu u našem gradu. Od večeras će ukrasna rasveta biti uključena na osam lokacija i to u Nemanjinoj ulici, Skadarliji, na Obilićevom vencu, zgradi Gradske uprave, u Ulici kralja Milana, Bulevaru oslobođenja, na Terazijama i u Bulevaru Zorana Đinđića. Narednih dana će biti uključivane i druge lokacije kako dekorativna rasveta bude montirana. Grad Beograd je u poslednje dve godine u ukrasno novogodišnje osvetljenje uložio 48 miliona dinara, a za sledeću godinu je planirano 20 miliona dinara - rekao je Vesić.

On je dodao da je doček Nove godine važan turistički događaj za Beograd, jer samo prošle godine grad je posetilo 70 hiljada turista, a ukupan prihod, ako se uzme u obzir zarada restorana, hotela, prodaja suvenira i boravišna taksa bio je preko 20 miliona evra.

- Dakle, doček Nove godine je za Beograd investicija, a ne trošak. Ukrasna rasveta je važan deo praznične atmosfere. Grad Beograd je već organizovao programe za decu koji će biti organizovani na Beogradskom sajmu, centar grada će biti ukrašen jelkom i novogodišnjim kućicama, a građani će na vreme saznati ko će nastupiti na koncertima ispred Doma Narodne skupštine 30. i 31. decembra, kao i na Trgu republike 31. decembra - rekao je Vesić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA