ASFALTIRAN STOTI KILOMETAR ULICA od početka godine u Beogradu (FOTO)

Budžet Direkcije za puteve u ovoj godini bio je oko osam milijardi dinara, a od toga je 4,9 milijardi utrošeno u izgradnju i rekonstrukciju novih ulica

  • 0

Završetkom radova u Ulici Dragiše Lapčevića na Zvezdari danas je asfaltiran stoti kilometar ulica u Beogradu od početka godine, a u toku 2014. i 2015. godine završili smo 450 ulica, rekao je danas gradski menadžer Goran Vesić.

PIJACA KALENIĆ DOBIJA NOVO LICE: Počinje rekonstrukcija čuvene tržnice

On je, obilazeći ovu ulicu, naglasio da je budžet Direkcije za puteve u ovoj godini bio oko osam milijardi dinara, a od toga je 4,9 milijardi utrošeno u izgradnju i rekonstrukciju novih ulica.

- Stanari zgrada u ovoj ulici platili su izgradnju ulice i čekali su na završetak šest godina iako je bilo normalno da dobiju odmah kada su se i uselili ovde. Mi ćemo i sledeće godine nastaviti da radimo ulice i puteve, a 1. aprila preuzimamo novih 96 kilometara puteva na teritoriji Beograda, računajući auto-put kroz Beograd i Zrenjaninski put i imaćemo mnogo više obaveza - rekao je Vesić.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

On je objasnio da će se truditi da budžet bude malo veći nego ove godine i da Direkcija za puteve sledeće godine postaje javno preduzeće, pa će samim tim biti rađeno više rekonstrukcija ulica.

Član Gradskog Veća Dragomir Petroniojević je rekao da su radovi u Ulici Dragiše Lapčevića koštali 20 miliona dinara.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

- Građani su dobili novu rasvetu i nove trotoare. Ne možemo da popravimo sve, ali imamo plan i sistemski radimo deo po deo. Zvezdara je bila zapostavljena i nije se dovoljno radilo, pa smo na nekim delovima imali zemljane puteve. Nešto što nije urađeno pre šest godina, ali urađeno je sada u direktnoj komunikaciji sa građanima i razgovorima odbornika SNS-a sa njima. Imamo informacije sa terena i sprovodimo u delo ono što je politika grada. Nastavljamo sa tim i ubuduće i na taj način ćemo uspeti da od ovog grada napravimo metropolu - rekao je Petronijević.

Događaju je prisustvovao i Ivan Tejić, direktor JKP "Beograd-put".

(Telegraf.rs / Beoinfo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA