Digitalni bioskop u Kulturnom centru Beograda

Bioskop će otvoriti 3. maja u podne Predrag Marković, gradonačelnik Beograda Dragan Ðilas i predsednica Opštine Stari grad Mirjana Božidarević

  • 0

Bioskop Dvorane Kulturnog centra Beograda počinje da radi kao digitalni bioskop, a otvoriće ga 3. maja u podne ministar kulture Srbije Predrag Marković, gradonačelnik Beograda Dragan Ðilas i predsednica Opštine Stari grad Mirjana Božidarević.

DKC je najstariji aktivni bioskop u gradu. Svakodnevno radi već punih 49 godina sa isto toliko starim 35-milimetraskim projektorima marke "Iskra", koja je u vreme otvaranja DKC-a bila domaća.

Svojom programskom orijentacijom ka visoko kvalitetnim i umetničkim filmovima DKC je odavno postao mesto na kojem su se generacije upoznavale sa sedmom umetnošću i ostvarenjima različitih autora, porekla, žanrova i dužina.

Ova "stara dama" je ipak uvek stremila budućim vremenima, pa je tako postala i prvi beogradski bioskop koji je 2005. primljen u evropsku mrežu bioskopa okrenutih prikazivanju umetničkih i evropskih filmova - Eurimages / Europa Cinema.

(I. M. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA