Napadnuti raseljeni Romi u Jabučkom Ritu!

Nepoznati huligani uzvikivali Romima iz naselja kod Belvila u Beogradu: "Srbija Srbima" i "Marš napolje", nacrtali i kukasti krst! Na licu mesta i Dragan Đilas

  • 0

Nepoznati huligani verbalno su napali jutros oko 9,30 centar u Jabučkom Ritu gde su smešteni Romi iz divljeg naselja kod Belvila u Beogradu!

Kako su za B92 rekli u Centru za prava manjina, o napadu je obaveštena policija koja je izašla na lice mesta i koja nije zatekla nikoga od napadača.

U Centru, pozivajući se na izjave stanovnika naselja policiji, navode da je grupa huligana napala naselje uzvikujći parole "Srbija Srbima" i "Marš napolje". Napadači su na jednom od kontejnera nacrtali kukasti krst.

Jedan od stanovnika naselja Rifat Kurteši kaže da su napadači bili mlađi ljudi od 18 do 19 godina, koji su upali u naselje, vređali prisutne i pisali grafite sa uvredljivom sadržinom.

- Policija nam je rekla da će istražiti ko nas je napao u naselju i da ih zovemo ako se nešto slično ponovi. Mi se plašimo da ako nas neko napadne fizički da policija neće stići na vreme - rekao je Kurteši za B92.

U MUP-u su za B92 rekli da policija radi na istraživanju incidenta i da će jedna od patrola ostati kod centra. Centar za prava manjina obratio se policiji sa zahtevom da se naselje u Jabučkom Ritu češće obilazi kako bi se sprečili mogući incidenti, što je policija prihvatila.

Odmah posle vesti da je centar napadnut, lice mesta je obišao o gradonačelnik Beograda Dragan Đilas, koji se upoznao sa razmerom napada.

(Telegraf.rs / Izvor: B92)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA