BEOGRAD REŠAVA PROBLEM ZAPUŠENIH KONTEJNERA: Stroža kontrola odnošenja ambalažnog otpada

Goran Vesić je precizirao da se građani žale da maloprodajni objekti odlažu ambalažni otpad u podzemne kontejnere koji su namenjeni samo stanovnicima, zbog čega su često i zapušeni

  • 5

Gradski menadžer Goran Vesić najavio je danas da će gradske inspekcije i Komunalna policija od ponedeljka pojačano kontrolisati odnošenje ambalažnog otpada kao i vreme u kome se dostavlja roba u maloprodajnim objektima u užem centru grada.

BEOGRADSKA PREDUZEĆA JAČA NEGO IKAD: Od 30, samo dva beleže gubitak (FOTO)

Vesić je precizirao da se građani žale da maloprodajni objekti odlažu ambalažni otpad u podzemne kontejnere koji su namenjeni samo stanovnicima, zbog čega su često i zapušeni.

Ovako izgleda NOVA KANALIZACIONA stanica od 600 MILIONA u Krnjači! (FOTO)

Ti problemi su, objasnio je, posebno izraženi u delovima grada u kome se nalazi mnogo maloprodajnih objekata, kao što su donji Dorćol, Knez Mihajlova ulica, deo Vračara između Resavske i Kalenić pijace, Bulevar kralja Aleksandra, Zemunski kej, kao i delovi Novog Beograda.

Vesić, kako prenosi Beoinfo, podseća na važeće odluke grada Beograda prema kojima maloprodajni objekti nemaju pravo da koriste kontejnere za građane za odlaganje ambalažnog otpada, već da imaju obavezu da potpišu ugovore sa operaterima koji iz njihovih radnji odnose otpad.

Foto: boegrad.rs Foto: boegrad.rs

Gradski menadžer je tokom nedelje održao sastanke sa vodećim trgovinskim lancima na kojima ih je upoznao sa namerom Grada da vrši pojačanu kontrolu i da uvodi red u ovu oblast, a najavio je da će JKP "Gradska čistoća" danas i sutra na terenu podeliti letke u kojima će ih upoznati sa obavezama.

Vesić je istakao i da je gradskim odlukama predviđeno u koje doba dana može da se vrši dostava robe i da će se ova odluka striktno poštovati, odnosno da će kompanije koje je se ne budu pridržavale biti kažnjene.

Grad, prema njegovim rečima, traži rešenje za problem podezmnih kontejnera koji su nasleđeni od prethodne vlasti, a koji su "veoma lošeg kvaliteta i predstavljaju ruglo grada".

Foto: Tanjug/Oksana Toskić Foto: Tanjug/Oksana Toskić

Objasnio je da je javna nabavka za nabavku novih kontejnera zaustavljena žalbom jednog od ponuđača pred Komisijom za zaštitu prava ponuđača i da se sada čeka odluka te komisije o nastavku nabavke.

- Kada nabavka bude završena počećemo zamenu propalih podzemnih kontejnera novim u kojima će se vršiti odvajanje otpada po tome da li je u pitanju papir, staklo ili druga vrsta otpada. Tako ćemo zajedno sa građanima početi sa separacijom otpada u Beogradu - rekao je Vesić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bunt

    5. decembar 2015 | 13:09

    Pa dobro ste se setili. Ja živim na dorćolu i ovi Hrvati što drže IDEA markete neće da plaćaju odnošenje posebno nego one kutijetine stavljaju ispred kontejnera i djubre razni razno. Treba rešiti i te velike dostave jer u toku dana samo neki pikapovi kamioni i kombiji stojenparkirani sa sva 4 na trotoarima i ulicama. nek noću to rade !!!

  • S.C.

    5. decembar 2015 | 14:34

    Nije samo Beograd u svakom je gradu isti problem.

  • Dag

    5. decembar 2015 | 13:30

    A ko je postavio, te - kontejnere?... (Nemojte,molim vas,dirati nas,mi nismo krivi,jer mi smo - nlas'.)....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA