OVO ĆE BITI NAJLEPŠE MESTO U BEOGRADU: Za nedelju dana biće gotovi radovi na Cvetnom trgu

Završava se obnova donjeg dela trga, gde će se tokom sledeće godine postaviti statue naših poznatih glumaca i reditelja u scenama iz pozorišnih predstava

  • 3

Poslednji radovi na obnovi Cvetnog trga privode se kraju, biće završeni, kako je i najavljeno, 15. decembra i to će biti najlepši trg u Beogradu, rekao je gradski menadžer Goran Vesić.

BEOGRAD DOBIJA NAJLEPŠI SKVER U GRADU: Pogledajte kako niče novi Cvetni trg (FOTO)

On je za Jutarnji program RTS-a naglasio da se završava obnova donjeg dela trga, gde će se tokom sledeće godine postaviti statue naših poznatih glumaca i reditelja u scenama iz pozorišnih predstava.

SRBIJA GA NIJE ZABORAVILA: Borislav Pekić dobija spomenik na Cvetnom trgu! (FOTO)

- Spomenik Borislavu Pekiću biće postavljen 4. februara, a već su urađene i četiri prodavnice, od kojih su dve cvećare, jedna turistička organizacija i jedna gde će se prodavati antikvarne knjige, a urađen je i potpuno nov plato i zaista mislim da će ovaj trg postati atrakcija za Beograđane i goste našeg grada - rekao je Vesić.

Foto: Promo Foto: Promo

On je dodao da će biti sačuvan i hrast star više od dvesta godina, koji je ujedno i najstarije drvo u Beogradu i izneo zanimljiv podatak da se na tom prostoru nekada nalazila hrastova šuma.

Gradski menadžer je istakao da je rekonstrukcija Cvetnog trga samo početak rekonstrukcije cele Njegoševe ulice, tokom sledeće godine završava se projekat rekonstrukcije Kalenić pijace, a onda će deo Njegoševe, od Kursuline do Direkcije za građevinsko zemljište, biti pretvoren u neku vrstu trga odnosno pešačke ulice.

- Ideja nam je da u narednom periodu celu Njegoševu pretvorimo u pešačku ulicu i da svaka beogradska opština ima po jednu pešačku ulicu koja bi bila mesto okupljanja građana - naglasio je Vesić.

Foto: Terlegraf Foto: Terlegraf

On je dodao da se privode kraju i radovi na obnovi Ulice Vuka Karadžića i to je deo pretvaranja centra grada u pešačku zonu. Prema tom projektu ceo centar grada između Zelenog venca, ulica Braće Jugovića, Tadeuša Košćuška, Pariske i Trga republike treba da se pretvori u pešačku zonu.

Taj posao će trajati pet godina, ove godine to je Ulica Vuka Karadžića, sledeće će to biti deo Obilićevog venca, zatim Ulica cara Lazara, drugi deo Zmaj Jovine, zatim Vasina. Na taj način centar grada će oživeti i Beograd će postati nalik na druge velike evropske gradove koji imaju pešačke zone u centru – najavio je gradski menadžer.

On je naglasio da će ova gradska vlast svake godine da uredi po jedan trg, a sledeće godine kreće obnova fasada.

Zaista verujem da će Beograd polako početi da opravdava naziv "beo grad" jer danas nije beo, već siv – rekao je na kraju Goran Vesić.

(Telegraf.rs / Beoinfo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Radovan III

    8. decembar 2015 | 15:02

    Biće, dok se ponovo za koju godinu ne sruši i sagradi ponovo... svaka vlast ruši ovaj trg i ponovo nešto radi... a pogledajte okolo ove užasne reklame na šta liče ovako nabacane bez ikakvog smisla i ideje

  • Dag

    8. decembar 2015 | 14:48

    Lepo je, sto se Srbi sete, svojih velikana - posthumno...

  • Dag

    8. decembar 2015 | 12:42

    Bice svega. Osim - cveca...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA