• 1

Ovako izgleda kada učenici ŠKOLE ZA DIZAJN ulepšavaju BEOGRAD! (FOTO)

- Danas smo ovde jer želimo da upoznamo i ovu decu i vidimo neka od rešenja koja bi mogla biti korisna za život grada - rekao je Goran Vesić prilikom posete Školi za dizajn

  • 1

Andrea Radulović, zamenica predsednika Skupštine grada, gradski menadžer Goran Vesić i gradski urbanista Milutin Folić obišli su danas Školu za dizajn i razgovarali sa učenicima o njihovim profesionalnim ambicijama.
Ovako će BEOGRAD nagraditi mlade TALENTE! (FOTO)

Tom prilikom, učenici su gradskim čelnicima prikazali svoje radove nastale u radionicama ove škole i upoznali ih sa tehnologijom i procesima koji se primenjuju u osmišljavanju i realizaciji ideja u savremenom industrijskom dizajnu.
BEOGRAD DOBIJA ROLER-KOSTER: Siniša Mali vratio deci Pionirski grad
Goran Vesić je istakao da je ova poseta u skladu sa praksom grada da uključi što više studenata i učenika u život grada.
Foto: Telegraf

Foto: Telegraf


- Imamo veoma dobru saradnju i sa Beogradskim univerzitetom, naš program "Bg praksa" se sve više razvija i sve više studenata dolazi na praksu u Gradsku upravu i gradska javna komunalna preduzeća. To nam omogućava da prepoznamo neke nove kvalitete, a studentima da steknu neophodnu praksu koja im u daljem radu može služiti kao dobra referenca. Danas smo ovde jer želimo da upoznamo i ovu decu i vidimo neka od rešenja koja bi mogla biti korisna za život grada - rekao je Goran Vesić.
Foto: Beoinfo

Foto: Beoinfo


Andrea Radulović je istakla da je i današnja poseta pokazatelj ispravnosti formiranja Fonda za mlade talente Grada Beograda.
- Ova deca su nam danas pokazala svoje radove, a ono što smo videli pokazuje da definitivno poseduju talenat. Naša želja i motiv da im pomognemo time postaju veći, a konkretni koraci mogu se očekivati od 1. januara naredne godine, kada Fondacija zvanično počne sa radom. Očekujem da će se deca ove škole prijaviti, a mi ćemo svakako biti u komunikaciji i pomoći da se njihove ideje ostvare. Radom fondacije nastojaćemo da ih dodatno motivišemo i usmerimo, kako bi njihov rad i talenat ostali našem gradu i našoj zemlji - rekla je Andrea Radulović.
Gradski urbanista Milutin Folić naglasio je da su radovi učenika Škole za dizajn veoma primenljivi u okviru strategije uređenja javnih gradskih površina.
Foto: Beoinfo

Foto: Beoinfo


- Mi planiramo da sledeće godine proširimo pešačku zonu, uredimo velike trgove i formiramo mnogo manjih javnih površina, takozvanih urbanih džepova. Na osnovu radova koje smo danas videli, mislim da već možemo da počnemo da radimo na potpisivanju ugovora o saradnji između Škole za dizajn i Grada Beograda, baš kao što smo to prošle godine uradili i sa Arhitektonskim fakultetom. Rezultat te saradnje je to što imamo spremnih već nekoliko projekata za urbane džepove, koje su studenti radili zajedno sa „Zelenilom” i koji su već ušli u budžet za sledeću godinu. Mozaici koje smo danas videli biće, nadam se, primenjeni već naredne godine na gradskim površinama, što je najbolja motivacija da učenici i studenti nastave rad na kreativnim rešenjima - rekao je gradski urbanista.
Direktorka škole Jelena Medaković kazala je da je ovakav način saradnje najbolji motiv za buduće umetnike, koji će u budućnosti biti jedan od najvažnijih nosilaca kulturnog i društvenog života Beograda i Srbije.
(Telegraf.rs / Beoinfo)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima