Ovako izgleda kada učenici ŠKOLE ZA DIZAJN ulepšavaju BEOGRAD! (FOTO)

- Danas smo ovde jer želimo da upoznamo i ovu decu i vidimo neka od rešenja koja bi mogla biti korisna za život grada - rekao je Goran Vesić prilikom posete Školi za dizajn

  • 1

Andrea Radulović, zamenica predsednika Skupštine grada, gradski menadžer Goran Vesić i gradski urbanista Milutin Folić obišli su danas Školu za dizajn i razgovarali sa učenicima o njihovim profesionalnim ambicijama.

Ovako će BEOGRAD nagraditi mlade TALENTE! (FOTO)

Tom prilikom, učenici su gradskim čelnicima prikazali svoje radove nastale u radionicama ove škole i upoznali ih sa tehnologijom i procesima koji se primenjuju u osmišljavanju i realizaciji ideja u savremenom industrijskom dizajnu.

BEOGRAD DOBIJA ROLER-KOSTER: Siniša Mali vratio deci Pionirski grad

Goran Vesić je istakao da je ova poseta u skladu sa praksom grada da uključi što više studenata i učenika u život grada.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Imamo veoma dobru saradnju i sa Beogradskim univerzitetom, naš program "Bg praksa" se sve više razvija i sve više studenata dolazi na praksu u Gradsku upravu i gradska javna komunalna preduzeća. To nam omogućava da prepoznamo neke nove kvalitete, a studentima da steknu neophodnu praksu koja im u daljem radu može služiti kao dobra referenca. Danas smo ovde jer želimo da upoznamo i ovu decu i vidimo neka od rešenja koja bi mogla biti korisna za život grada - rekao je Goran Vesić.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

Andrea Radulović je istakla da je i današnja poseta pokazatelj ispravnosti formiranja Fonda za mlade talente Grada Beograda.

- Ova deca su nam danas pokazala svoje radove, a ono što smo videli pokazuje da definitivno poseduju talenat. Naša želja i motiv da im pomognemo time postaju veći, a konkretni koraci mogu se očekivati od 1. januara naredne godine, kada Fondacija zvanično počne sa radom. Očekujem da će se deca ove škole prijaviti, a mi ćemo svakako biti u komunikaciji i pomoći da se njihove ideje ostvare. Radom fondacije nastojaćemo da ih dodatno motivišemo i usmerimo, kako bi njihov rad i talenat ostali našem gradu i našoj zemlji - rekla je Andrea Radulović.

Gradski urbanista Milutin Folić naglasio je da su radovi učenika Škole za dizajn veoma primenljivi u okviru strategije uređenja javnih gradskih površina.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

- Mi planiramo da sledeće godine proširimo pešačku zonu, uredimo velike trgove i formiramo mnogo manjih javnih površina, takozvanih urbanih džepova. Na osnovu radova koje smo danas videli, mislim da već možemo da počnemo da radimo na potpisivanju ugovora o saradnji između Škole za dizajn i Grada Beograda, baš kao što smo to prošle godine uradili i sa Arhitektonskim fakultetom. Rezultat te saradnje je to što imamo spremnih već nekoliko projekata za urbane džepove, koje su studenti radili zajedno sa „Zelenilom” i koji su već ušli u budžet za sledeću godinu. Mozaici koje smo danas videli biće, nadam se, primenjeni već naredne godine na gradskim površinama, što je najbolja motivacija da učenici i studenti nastave rad na kreativnim rešenjima - rekao je gradski urbanista.

Direktorka škole Jelena Medaković kazala je da je ovakav način saradnje najbolji motiv za buduće umetnike, koji će u budućnosti biti jedan od najvažnijih nosilaca kulturnog i društvenog života Beograda i Srbije.

(Telegraf.rs / Beoinfo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA