• 0

Novo prihvatilište za mališane sa ulice i ISTA PRAVA ZA SVU DECU: Ovako je obeležen Dan ljudskih prava! (FOTO)

Dan ljudskih prava se obeležava od 1950. godine kao znak sećanja na dan kada je na Generalnoj skupštini UN usvojena Univerzalna deklaracija o ljudskim pravima

  • 0

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i gradski menadžer Goran Vesić prisustvovali su danas obeležavanju Međunarodnog dana ljudskih prava pod sloganom "I ja imam prava" u Dečjem kulturnom centru.
Manifestaciju je otvorio predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić, koji je istakao da bez obzira na sve ekonomske uspehe, državi i društvu neće biti bolje ukoliko se ne bude vodilo računa o budućnosti i poštovanju ljudskih prava.

Gradonačelnik je ovom prilikom naglasio da je obeležavanje Međunarodnog dana ljudskih prava dobar povod da se jasno i glasno pošalje poruka o značaju zaštite dece i unapređenja njihovog položaja u društvu.
- U obavezi smo da svakom detetu obezbedimo rast u zdravoj sredini, u kojoj su njihove osnovne potrebe zadovoljene, u kojoj se poštuju njihova prava i čuje njihov glas. Da bi se to što pre ostvarilo, neophodno je uključivanje svih institucija i svih pojedinaca, a Grad Beograd aktivno radi na tome - rekao je gradonačelnik.
Foto: Beoinfo

Foto: Beoinfo


On je podsetio da je krajem prošle godine Grad Beograd po prvi put u istoriji formirao Savet za prava deteta, kako bi se na ozbiljan i sistemski način bavio decom u Beogradu.
- Jedan od osnovih ciljeva nam je zaštita i podrška deci koja su na bilo koji način ugrožena. Po prvi put ove godine imamo 250 ličnih pratilaca za decu sa smetnjama u razvoju, potpisali smo ugovor o novom prihvatilištu za decu sa ulice, što Beograd decenijama nije imao. Borimo se za to da obezbedimo dovoljno mesta u vrtićima svim mališanima i nastavljamo da brinemo o svoj deci Beograda, jer su ona budućnost ovog grada – zaključio je Mali.
Foto: Beoinfo

Foto: Beoinfo


Skupu su prisustvovali i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin i direktorka Kancelarije za ljudska i manjinska prava Suzana Paunović.
Dan ljudskih prava se obeležava od 1950. godine kao znak sećanja na dan kada je na Generalnoj skupštini UN usvojena Univerzalna deklaracija o ljudskim pravima.
(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima