ISPOVEST HEROJA SA ADE CIGANLIJE: Ivan Janković priča o tome kako je spasao staricu iz zaleđenog jezera! (FOTO) (VIDEO)

- Nisam razmišljao u tom trenutku šta da radim. Video sam da nešto pliva po vodi, i kada sam video da se pomera, uskočio sam u vodu i izvukao ženu, zatim joj dao reanimaciju i srećom je spašena - kaže Ivan

  • 7

Ivan Janković je pravi heroj Srbije. Uskočio je bez odeće u ledenu Adu Ciganliju i spasao staricu koja se davila. 

Cela Srbija je oduševljena ovim postupkom, mediji su ga predstavili kao viteza nacije, kolege sa posla ga dižu u nebesa, a kada smo razgovarali sa Ivanom ponašao se kao da je bacio štap u vodu, umesto što je on skočio. i to nas je oduševilo...

IVAN JE NAJVEĆI HEROJ U SRBIJI: Pogledajte kako je skočio u LEDENO JEZERO i spasio staricu od SIGURNE SMRTI! (FOTO)

- Nisam razmišljao u tom trenutku šta da radim. Gledao sam da nešto pliva po vodi, i kada sam video da se pomera, uskočio sam u vodu i izvukao ženu, zatim joj dao reanimaciju i srećom je spašena - kaže Ivan koji ne zna šta se dalje zbilo sa 72-godišnjom M.Ž. ali se nada da je dobro.

U tom momentu, nije razmišljao, vodio ga je instinkt, da se neko davi i da treba da ga spase. Nije mislio ni o tome da srce može da zakaže, pa da tragedija bude dvostruka.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Samo sam ušao, osetio nekih 15 sekundi užasnu hladnoću na sebi, a onda sam gledao kako da izvučem staricu - kaže Janković, a kada smo ga pitali kolika je temperatura Save u zimskom periodu, nije znao da odgovori, ali se po njegovom licu videlo da se prvi put divi sam sebi.

Po pravilu, radnici obezbeđenja Ade Ciganlije nisu obavezni da spašavaju davljenike, jer nisu obučeni za spasioce, pritom je i zimski period, tako da bi se u ovom slučaju malo ko pokazao kao junak na delu.

Foto: J.P. Ada Ciganlija Foto: J.P. Ada Ciganlija

Ada Ciganlija nema spasilačku službu van sezone, već samo obezbeđenje koje nadgleda objekat. Tog dana je održana akcija pošumljavanja, pa je starica imala sreće da je bilo dosta radnika obezbeđenja. U zimskom periodu, kako kaže i sama PR Ade Ciganlije, Maja Pavlović, nema ljudi, tako da je prava sreća što je starica spašena.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Pogledajte i video u kome Ivan priča o svom junačkom podvigu.

(I.Lazić)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA