STIGLI PAKETIĆI: Radost za mališane iz PRIHVATILIŠTA!

Novo prihvatilište, koje će biti adekvatno za boravak dece, biće otvoreno na proleće sledeće godine najavio je gradonačelnik Beograda Siniša Mali

  • 2

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević, uručili su danas 20 paketa sportske opreme mališanima Prihvatilišta za decu koje je donirala kompanija "Sport Vision".

Tom prilikom, gradonačelnik je rekao da će novo prihvatilište, koje će biti adekvatno za boravak dece, biti otvoreno na proleće sledeće godine.

-  Već 17 godina deca su u delu zgrade koji nije primeren za njih, a na proleće sledeće godine će, prvi put nakon 1998., imati adekvatan prostor za boravak. To je odgovorna socijalna politika Grada Beograda koja je usmerena prema onima kojima je ta pomoć najpotrebnija. U pitanju su deca koja ne mogu i ne umeju sama, a mi smo tu da im pomognemo - istakao je Mali.

On je naglasio da su današnji pokloni deci vratili osmeh na lice i ulepšali im novogodišnje praznike. Gradonačelnik je zahvalio kompaniji "Sport Vision” na donaciji kompleta trenerki i patika, kao i na socijalno odgovornom ponašanju.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

Rukovodilac Prihvatilišta za decu Danijela Stajković zahvalila je Gradu Beogradu i Sekretarijatu za socijalnu zaštitu na ovakvoj pažnji. Istakla je da ovo, posle mnogo godina, prvi put da pred praznike gradonačelnik dođe sa poklonima i posveti deci pažnju i da im ono čemu se deca najviše raduju, a to su pokloni.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

- Kada neko osnuje ovakvu ustanovu i kaže da treba da brinete o deci, a onda tokom godine ne brine o vama, tužan je osećaj. Grad vodi računa o prihvatilištu koje zbrinjava najugroženije kategorije, brine o deci, kao i o njihovim potrebama, ali se i raduje zajedno sa njima. Deca prepoznaju pažnju i tada zaborave na svoju tugu – naglasila je Stajkovićeva.

Događaju je prisustvovao i direktor Zavoda za vaspitanje dece i omladine Dragan Rolović.

(Telegraf. rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milic

    18. decembar 2015 | 20:40

    Stigla tacno 12 paketica a to samo zbog slikanja, nekada u svaku skolu u gradu i selu deca dobivala paketice a sada?

  • Dag

    18. decembar 2015 | 15:27

    Pa ni ovaj - ne spava... (Idu - izbori.)...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA