BEOGRAD POMAŽE RODITELJIMA: Uručena rešenja o pomoći porodicama duplih blizanaca, trojki i četvorki (FOTO)

Pozdravivši okupljene roditelje i decu, gradonačelnik Siniša Mali podsetio je da je ovo jedanaesti put zaredom kako se dodeljuje ova vrsta pomoći

  • 3

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali uručio je danas u Starom dvoru rešenja o pomoći roditeljima duplih blizanaca, trojki i četvorki.

RODITELJI, PAŽNJA: Po novom ZAKONU, BATINE u Srbiji su zabranjene, ali evo šta nije!

Uz gradonačelnika Beograda, rešenja roditeljima uručili su i Mirjana Mavrić, članica Gradskog veća, sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević i direktor Centra za socijalni rad Vladimir Ilić.

PAZITE RODITELJI, OVO MOŽE DA UBIJE VAŠU DECU: Zaplenjen ekstazi u obliku MINIONSA!

Pozdravivši okupljene roditelje i decu, gradonačelnik Siniša Mali podsetio je da je ovo jedanaesti put zaredom kako se dodeljuje ova vrsta pomoći.

- Grad Beograd tradicionalno organizuje prijem za roditelje koji su imali, mogu da kažem, najviše sreće i dobili duple blizance, trojke i četvorke. Ali često uz veliku sreću ide i ogromna odgovornost, pa čak i neke poteškoće. Svi roditelji znaju kolika je to odgovornost i koliko je posvećenosti potrebno odgajati jedno dete, a ne dva, tri i četiri rođena u isto vreme - rekao je Siniša Mali i dodao:

- Ovo je istovremeno i primer odgovorne socijalne politike Grada Beograda, koja je, za razliku od pre, kada se novac nije dobijao na vreme, pokazala da na vreme ispunjava sve svoje obaveze. To je ujedno i naš doprinos politici nataliteta u Beogradu i Srbiji. Od srca vam želim sve najbolje, srećne novogodišnje praznike i Božić i pozivam vas da posetite novogodišnji festival na Sajmu, koji je besplatan za sve Beograđane i njegove goste. Negujte svoju decu jer ona ostaju iza nas i zbog toga vredi sve ovo što radimo.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

Vladimir Ilić, direktor Centra za socijalni rad, istakao je da je ova manifestacija jedna od najradosnijih za ovu ustanovu.

- Želeo bih da zahvalim gradonačelniku Beograda koji je izdvojio znatna sredstva za ovu namenu, jer ove godine imamo 88 porodica sa ukupno 279 mališana koji ispunjavaju uslove za ovu vrstu pomoći i koje ćemo učiniti srećnim. Dupli blizanci, trojke i četvorke su ponos Beograda i hvala vam što ste danas tu da pokažete naš grad u najlepšem svetlu - rekao je Vladimir Ilić.

Grad Beograd je ove godine izdvojio ukupno 8.116.315 dinara za jednokratnu pomoć roditeljima dvojki, trojki i četvorki.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

Ukupno 88 porodica, koje žive na teritoriji Grada Beograda, dobilo je novčanu pomoć za ukupno 279 dece. Od tog broja, 13 je porodica sa duplim blizancima, dve porodice sa četvorkama i čak 73 porodice sa trojkama (219).

Za roditelje dece predškolskog uzrasta izdvojeno je 2.042.881 dinar, za osnovce 3.947.732, a za srednjoškolace 2.125.702.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Otac dupli blizanaca

    21. decembar 2015 | 22:24

    Ali nije iz beograda!!!!

  • Zoki

    21. decembar 2015 | 22:20

    A sta sa roditeljima koji imaju duple blizance a nisu na teritoriji beograda?????

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA