Stiže 10 vozila za Hitnu pomoć i SEDAM I PO MILIONA dinara za centar "Halo beba"! (FOTO)

Kad je reč o Gradskom zavodu za javno zdravlje, tu se nalazi jedna od najlepših usluga koje grad nudi, a to je "Halo beba". Grad je ove godine novčano pomogao rad, a za narednu je obezbeđeno sedam i po miliona dinara, što potpuno pokriva troškove funkcionisanja servisa - rekao je gradonačelnik Beograda Siniša Mali

  • 7

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali posetio je danas Gradski zavod za hitnu medicinsku pomoć i Gradski zavod za javno zdravlje i tom prilikom istakao da su ove dve zdravstvene ustanove izuzetno važne za Grad Beograd, jer zaposleni u njima rade veoma odgovoran i težak posao.

BEOGRAD POMAŽE RODITELJIMA: Uručena rešenja o pomoći porodicama duplih blizanaca, trojki i četvorki (FOTO)

U nesreći na Zelenom vencu ekipe Hitne pomoći su brzo reagovale, kao i u brojnim drugim slučajevima, iako je dugi niz godina ta služba bila zapostavljena, naglasio je Mali.

- Sledeće godine planiramo da nabavimo deset novih vozila za Hitnu pomoć i to pet za dijalizu i pet sanitetskih. To će biti, između ostalog, doprinos grada efikasnosti ustanove. Takođe, ove godine uloženo je pet miliona dinara u kol-centar, koji dnevno odgovara na hiljade poziva i obezbeđuje pomoć za one kojima je što pre potrebna – rekao je Siniša Mali.

Kad je reč o Gradskom zavodu za javno zdravlje, tu se nalazi jedna od najlepših usluga koje grad nudi, a to je "Halo beba". Grad je ove godine novčano pomogao rad, a za narednu je obezbeđeno sedam i po miliona dinara, što potpuno pokriva troškove funkcionisanja servisa.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

- Na broj "Halo bebe" samo tokom ove godine upućeno je 133.674 poziva, što znači da su roditelji toliko puta zatražili savete. Zbog pospešivanja nataliteta, moramo da uradimo sve da zadržimo ovu službu, a po njoj smo poznati i u svetu, što dokazuje i činjenica da ju je kancelarija Unicefa prepoznala kao najbolju praksu – precizirao je gradonačelnik.

Siniša Mali je i demantovao sve spekulacije u vezi sa uslugom "Bebi servis" i najavio da su obezbeđena sredstva i za normalan rad ove službe.

- Ove dve zdravstvene usluge primer su dobre i odgovorne politike koju grad vodi u oblasti zdravstva - rekao je Mali i zahvalio svim zaposlenima na požrtvovanosti u radu.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

Direktorka Gradskog zavoda za javno zdravlje Dušanka Matijević precizirala je da je u 2015. "Halo beba" obeležila četrnaest godina rada, na šta su veoma ponosni. Ona je izrazila zahvalnost gradonačelniku što je ovaj servis prepoznat kao prioritetan, naročito zbog stabilnog finansiranja jer su do sada imali mnogo problema u tom segmentu.

Po uzoru na Beograd, mnoge zemlje uvele su ovaj servis, a pozivi se upućuju sa čitave planete, o čemu svedoči i podatak da je 15 odsto poziva iz inostranstva.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pravoslavac

    22. decembar 2015 | 13:55

    Sve trpati u Beograd. A šta je sa nama iz provincije? Ovde se umire 100% od infarkta. Bravo Beograde! "Mnogo te volimo".

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA