• 9

BEOGRAD DOBIJA ELEKTRIČNE AUTOBUSE: Otvoren tender, kineska kompanija dala najbolju ponudu

- Potpisivanje ugovora očekujemo do sredine januara, a u pitanju je pet solo električnih autobusa. Vrednost svakog od njih iznosi 450.000 evra. Autobusi će, umesto na baterije ići na kondenzatore, što je potpuno nova tehnologija, a rok isporuke je 150 dana od trenutka potpisivanja ugovora – rekao je Vesić

  • 9

Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je da je juče otvoren tender za električne autobuse u Beogradu.
Pristigla je samo jedna ponuda, kompanije "Higer” iz Kine, koja je valjana i za koju će biti doneta odluka o prihvatanju.

- Potpisivanje ugovora očekujemo do sredine januara, a u pitanju je pet solo električnih autobusa. Vrednost svakog od njih iznosi 450.000 evra. Autobusi će, umesto na baterije ići na kondenzatore, što je potpuno nova tehnologija, a rok isporuke je 150 dana od trenutka potpisivanja ugovora – rekao je Vesić.
Prema njegovim rečima, Grad Beograd je dobio garanciju na deset godina, a o ugledu i veličini kompanije dovoljno govori podatak da proizvode 25 tipova autobusa, 500 autobusa godišnje proizvode samo za „Skaniju”, a dnevno sa njihovih linija izlazi 25 autobusa.
- Ovi autobusi biće plaćeni iz gradskog "zelenog dinara”, a sledeće godine nastavićemo sa nabavkom ostalih ekoloških autobusa, nastojeći da ih u budućnosti bude što više - rekao je Goran Vesić.
(Telegraf.rs)
 

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • O.o

    Cena karte 150 din., ko ne plati ima da gura...

  • Nina

    Čukaricom će i dalje voziti najstariji autobusi,užas!!!

  • Stop cenzuri!

    Posle nezgode na Zelenom vencu, pravi trenutak da se obavesti javnost o 5 novih autobusa i to ekoloskih. Bolje da neko informise javnost o ne/ispravnosti vozila gradskog saobracaja.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima