Završen Glavni poštanski centar "Beograd" u Zemunu

Centar će obezbediti punu automatizaciju prerade pošiljki i građanima će biti pružene kvalitetnije i pristupačnije poštanske usluge

  • 0

Javno preduzeće PTT Srbije obeležilo je danas završetak građevinskih radova na Glavnom poštanskom centru "Beograd", koji će omogućiti automatizaciju prijema i obradu pošiljki.

Glavni poštanski centar "Beograd" nalazi se u Ugrinovačkoj ulici, u blizini autoputa kod skretanja prema Novom Sadu i ima površinu od 28.000 kvadratnih metara.

Premijer Srbije Mirko Cvetković je pri obilasku centra rekao da je Vlada Srbije Glavni poštanski centar "Beograd" proglasila strateškim projektom.

Premijer je najavio da će tokom leta biti završeni i poštanski centri u Novom Sadu i Nišu.

- Pošte Srbije, u realizaciju ove tri kapitalne investicije, na tri lokacije u Beogradu, Nišu i Novom Sadu, uložile su ukupno oko 40 miliona evra sopstvenih sredstava - rekao je Cvetković, i dodao da kada se u Glavni poštanski centar "Beograda", koji je "srce poštanskog sistema Srbije", bude instalirala savremena oprema za sortiranje, ovo će biti čvorište za automatizovanu preradu poštanskih pošiljki.

- Time se Pošta svrstava u najmodernije pošte u regionu i daje pun doprinos u restrukturiranju i reorganizaciji javnog sektora u Srbiji - istakao je Cvetković.

On je naglasio i da je Pošta Srbije primer uspešnog javnog preduzeća koje posluje sa profitom, uredno izmiruje svoje obaveze prema budžetu i svima, ulaže u tehnološki razvoj, a vodi računa i o ravnomernom regionalnom razvoju, kao i da uposli domaću građevinsku industriju.

Generalni direktor PTT-a Srbije Goran Ćirić podsetio je da je odluka o njegovoj izgradnji doneta pre 39 godina, izgradnja Glavnog poštanskog centra "Beograd" započela je krajem decembra 2010. godine, a  završena je u predviđenom roku, za 15 meseci.

- Centar će obezbediti punu automatizaciju prerade pošiljki i građanima će biti pružene kvalitetnije i pristupačnije poštanske usluge, a uslovi za rad će biti primereni 21. veku - naglasio je Ćirić.

Zgradu Glavnog poštanskog centra "Beograd" danas je osveštao poglavar Srpske pravoslavne crkve, patrijarh Irinej.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA