VESIĆ: Gradimo Lazarevac kako bi deca koja danas dobijaju paketiće živela u boljem i uređenijem gradu (FOTO)

– Lazarevac je veoma važan za Beograd i trudimo se da građani ni na koji način ne osete da su udaljeni od centra. U poslednjih godinu i po dana mnogo je uloženo u prigradske opštine da bi se nadoknadila nedostajuća infrastruktura - poručio je gradski menadžer

  • 6

Gradski menadžer Goran Vesić podelio je paketiće za 350 mališana iz socijalno ugroženih porodica u Lazarevacu. Novac za paketiće i pozorišnu predstavu sakupili su funkcioneri opštine Lazarevac i to je lep primer kako deca mogu da se obraduju za novu godinu, istakao je tom prilikom Vesić.

Na stotine Deda Mrazeva i Baba Mrazica trčalo Beogradom za pomoć deci sa cerebralnom paralizom!

Lazarevac je veoma važan za Beograd i trudimo se da građani ni na koji način ne osete da su udaljeni od centra. U poslednjih godinu i po dana mnogo je uloženo u prigradske opštine da bi se nadoknadila nedostajuća infrastruktura. U 2016. godini za tu namenu biće izdvojeno više od 12 milijardi dinara, od čega najviše će biti uloženo u prigradske opštine. Neke od njih imaće veća ulaganja u infrastrukturu nego što su njihovi godišnji budžeti. To je naša obaveza – poručio je Vesić.

Vesić je potom na centralnoj ulici razgovarao sa građanima Lazrevca i rekao im da će ova prigradska opština imati više od osam odsto veći budžet naredne godine u odnosu na ovu.

- Grad Beograd je veoma mnogo uložio u Lazarevac progeklih godinu dana. Urađene su ulice 1300 kaplara i Nikolaja Velimirovića a zajedno sa Republikom grad Beograd je u puteve uložio oko 450 miliona dinara, uređuje se gradski park, počeli smo izgadnju sekundarne vodovodne mreže u selima Stepojevac i Vrbovno, pomogli smo opštini da krene u izgradnju vodovoda Barajevo - Arapovac - Mirosiljci - Strmovo. U 2016. godini mogu da najavim da ćemo urediti ulicu Stanislava Sremčevića Crnog za koju smo odvojili 80 miliona dinara, proširićemo saobraćajnicu u Trećoj mesnoj zajednici koja je veliki saobraćajni problem, završićemo vodovod u Stepojevcu i Vrbovnom, opština će uraditi dva vrtića od kojih jedan u Stepojevcu a Lazarvac dobija i industrijsku zonu, treću u Beogradu - rekao je građanima gradski menadžer.

Foto: Tanjug/Beoinfo Foto: Tanjug/Beoinfo

- Iako ima „Kolubaru” a samim tim i relativnu visoku prosečnu zaradu, nezaposlenost i nedostajuća infrsturkura najveći su problemi u Lazarevcu. Takođe je kritično i zbog nedostatka kanalizacije i vodovoda i zato će tokom sledeće godine ovo biti prioritet, dodao je Vesić, i precizirao da je plan da se tokom sledeće godine u Bepogardu napravi 65 kilometara kanalizacione i 73 kilometara vodovodne mreže.

Lazarevac će biti mnogo bolje mesto za život i nadam se da će mladi ostajati ovde i da će naći zaposlenje naglasio je Vesić.

Zamenik predsednik opštine Bojan Sević je izrazio zahvalnost gradskom menadžeru i gradu Beogardu i najavio da će se i sutra podeliti paketići deci sa posebnim potrebama iz celodnevnog boravka u Lazarevcu. On je najavio proširenje dnevnog boravka za decu sa posebnim potrebama. Građani opštine Lazarevac napokon dobijaju tretman koji su davno zalužili, a dokaz za to je i okvir budžeta za 2016. godinu koji je povećan za 8,8 procenata - istakao je Sević.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • LA

    27. decembar 2015 | 15:10

    GRADSKI PREVOZ! TO LAZAREVCU TREBA DA LJUDI DO DOMA ZDRAVLJA,PIJACE...NE PESACE KILOMETRIMA!

  • Dag

    27. decembar 2015 | 16:06

    Opet - demagogija... ( Po recima, mog prijatelja,rudarskog inzenjera,plate su, iznad republickog proseka.Tu su, TE "Kolubara" i "Kolubarski basen".A socijalni slucajevi,nazalost, postoje,u svim - opstinama.)...

  • Jogny

    27. decembar 2015 | 15:14

    Deca ce bezati iz Lazarevca za Bg dzabe pravite bilo sta i trosite novac...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA