Nijedna linija gradskog prevoza nije skraćena uprkos snegu!

Građani su obavezni da čiste sneg ispred svojih zgrada i napomenuo da je dovoljno soli podeljeno mesnim zajdnicama, od kojih građani mogu da je uzmu - istakao je Nikola Nikodijević, predsednik Skupštne grada

  • 7

Saobraćaj u Beogradu funkcioniše i nijedna linija gradskog prevoza nije skraćena, izjavili su danas predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević i član gradskog veća Dragomir Petronijević, i apelovali na građane da čiste sneg ispred svojih zgrada i kuća.

Oni su obišli centar Javnog komunalnog preduzeća "Beograd put", koje je angažovalo sve resurse - 103 kamiona, 37 multikar vozila i 14 mašina za utovar soli.

- Putevi su prohodni, jer smo neprekidno radili čitave noći i dana - rekao je NIkodijević novinarima.

On je kazao da "Beograd put" radi u dve smene sa po 300 radnika, i istakao da ni jedna linija gradskog prevoza nije skraćena.

Foto: AP/Darko Vojinovic Foto: AP/Darko Vojinovic

Kako je rekao putevi prvog prioriteta u Beogradu su očišćeni, a pošto se večeras očekuje prestanak padavina, do ujutru će biti očiscćeni svi putevi i prvog i drugog prioriteta.

Nikodijević je istakao da sve gradske službe i druga javna preduzeća dobro rade.

On je rekao da su meterološke službe najavile ledenu kišu tokom noći i apelovao na građane da ne kreću vozilima bez zimske opreme i da ne parkiraju nepropisno, jer tako ugrožavaju saobraćaj.

Nikodijević je podsetio da su građani obavezni da čiste sneg ispred svojih zgrada i napomenuo da je dovoljno soli podeljeno mesnim zajdnicama, od kojih građani mogu da je uzmu.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Nikodijević je rekao da nije pala velika količina snega u Beogradu, da li da jak vetar stvara nanose, i da je slična situacija u većim gradovima regiona.

On je kazao da i mnogi bogatiji gradovi imaju problema zbog snega i da je stao gradski prevoz, što u Beogradu nije slučaj.

- Saobraćaj u gradu će ujutru normalno funkcionisati - dodao je on.

Petronijević je istakao da postoji dobra koordinacija graskih preduzeća i Beokom servisa i dodao da je "Beograd put" noćas od 19 do 7 ujutro posuo 790 tona soli po putevima.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

On je kazao da je jutros bilo slučajeva gde su pucale vodovodne cevi, na primer na Čukarici, Vidikovcu, Pašinom brdu, kao i da su svi ti problemi uspešno otklonjeni.

On je rekao da su se i druga gradska preduzeća uključila u čišćenje snega - "Parking servis" sa 200 ljudi, "Gradska čistoća", "Zelenilo Beograd" i drugi.

Petronijević je takođe apelovao na građane da čiste sneg i da vode računa gde parkiraju vozila i poručio da da će vozila koja ometaju saobraćaj morati da budu uklonjena ukoliko ih građani sami ne budu pomerili.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

On je kazao da su mnogi gradovi u regionu redukovali svoj javni prevoz, ali da Beograd to nije učinio, jer je "Beograd put" na vreme bacio so, tako da nije došlo do problema.

Petronijević je pozvao građane da zbog snežnih padavina ne voze brže od 40 kilometara na sat.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA