Održano tradicionalno lomljenje božićne česnice u Beogradu. Evo i ko je izvukao dukat (FOTO)

Ove godine Unija pekara Srbije obezbedila je dve pogače - jednu prečnika 2,5 metra, težine 180 kilograma, i drugu prečnika 1,5 metara, težine 50 kilograma

  • 3

Tradicionalno lomljenje božićne česnice održano je danas na beogradskom Trgu Republike, a među mnogobrojnim građanima koji su dobili deo pogače, najsrećniji su bili Filip Tomović i Nemanja Dragićević, obojica iz Beograda, koji su izvukli zlatni dukat.

Evo kako da jednostavno i brzo ispečete BOŽIĆNU ČESNICU!

Kako su rekli novinarima, njima je prvi put da prisustvuju tom događaju, koji se 25. put održava u Beogradu, i veoma su srećni što su dobili dukat preduzeća "Veselinović" iz Šapca.

Foto: Tanjug/Oksana Toskić Foto: Tanjug/Oksana Toskić

Filip, koji još ide u osnovnu školu, poželeo je sebi na početku ove godine da ima sve petice u školi, dok je sredovečni Nemanja svima poželeo dobro zdravlje, ali i da "konačno progledamo malo što se tiče svega".

Foto: Tanjug/Oksana Toskić Foto: Tanjug/Oksana Toskić

Ove godine Unija pekara Srbije obezbedila je dve pogače - jednu prečnika 2,5 metra, težine 180 kilograma, čijih je 2.000 jufki napravila pekara "Braća Stanković" iz Grocke, i pogaču prečnika 1,5 metara, težine 50 kilograma, koju su od 500 delova napravili članovi Esnafa Unije pekara Srbije u pekari "Trimčević".

Foto: Tanjug/Oksana Toskić Foto: Tanjug/Oksana Toskić

Pored česnice, pekara "Braća Stanković" darovala je građanima 7.500 pekarskih jedinica spakovanih u 2.500 paketića, dok je Unija pekara Srbije darovala građanima 2.500 božićnih krstića.

Foto: Tanjug/Oksana Toskić Foto: Tanjug/Oksana Toskić

Podršku organizaciji tog događaja pružili su Skupština grada Beograda, Sekretarijat za saobraćaj, Turistička organizacija Beograda, Patrijaršija srpske pravoslavne crkve, Policijska stanica Stari Grad i Komunalna policija grada Beograda.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Klimentije

    7. januar 2016 | 14:30

    Opet lesevima dozvoljeno lomnjenje. Aman samo decu treba pustiti.

  • ljubica beograd

    8. januar 2016 | 19:41

    moju unuku dok je bila mala vodila sam je na lomljenje cestice.bila sam nekoliko puta razocarana kada su jaci i to stariji poceli preko dece da se otimaju za pogacu.uvek smo stajali zbog toga nazad jer nama je bilo vazno da prisustvujemo tom lepom cinu na bozic .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA