OČEKUJE SE MILIONITI UČESNIK: Završavaju se pripreme za 29. Beogradski maraton!

- Očekujemo i da kroz cilj ovogodišnjeg maratona prođe milioniti učesnik u dosadašnjoj istoriji Beogradskih maratona, uključujući sve učesnike dosadašnjih Dečjih maratona, Trke zadovoljstva, polumaratona i maraton - rekao je gradonačelnik Beograda Siniša Mali

  • 1
Beogradski maraton Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je danas da su pripreme za 29. Beogradski maraton, koji će biti održan 16. aprila 2016. godine, ušle u završnu fazu, u poslednjih 99 dana do samog događaja.

- Beogradski maraton je najznačajniji tradicionalni Međunarodni sportski događaj u Beogradu u jedan od najboljih brendova glavnog grada. Grad Beograd podržava održavanje ove manifestacije kroz učešće svojih sekretarijata, javnih komunalnih preduzeća i službi - rekao je Mali i naglasio da je ove godine saradnja Grada Beograda i Beogradskog maratona proširena kroz zajednički projekat "Dugoročna poslovno-turistička strategija razvoja Beogradskog maratona".

On je naglasio da se ove godine očekuje novi rekord po broju učesnika, s obzirom na to da je već prijavljen rekordan broj njih.

- Elektronsko prijavljivanje za 29. Beogradski maraton počeo je najranije do sada, tačno šest meseci pre ovogodišnjeg događaja i do sada je već prijavljen rekordan broj od preko 2.000 učesnika iz 34 zemlje sveta. Očekujemo da i ove godine postignemo novi rekrod po broju učesnika u odnosu na prošlu, takođe rekordnu godinu, kada je u polumaratonu i maratonu učestvovalo preko 4.500 takmičara. Među njima je bilo gotovo 20.000 rekreativaca. Tom prilikom je ostvaren i rekordan turistički promet - istakao je gradonačelnik i dodao da se očekuje da ovo bude najbolje organizovan Beogradski maraton do sada.

Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović

- Osim što očekujemo brojne rekorde, radimo i na tome da 29. Beogradski maraton bude najbolje organizovan do sada. Očekujemo i da kroz cilj ovogodišnjeg maratona prođe milioniti učesnik u dosadašnjoj istoriji Beogradskih maratona, uključujući sve učesnike dosadašnjih Dečjih maratona, Trke zadovoljstva, polumaratona i maratona. To je i značajan doprinos Beogradskog maratona zdravstvenoj i društvenoj aktivaciji kompletnog stanovništva svih uzrasnih kategorija - napomenuo je Siniša Mali.

On je reklao i da Beograd već neko vreme ohrabruje i podržava organizatore sportskih, kulturnih, zabavnih i drugih događaja jer se, između ostalog, na taj način privlači sve veći broj domaćih i stranih turista u grad.

- Poslednji, vrlo pozitivan primer jeste upravo završena proslava Nove godine u Beogradu, koja je trajala četiri dana i koja će uz mala ulaganja obezbediti prihod Gradu od oko 20 miliona evra - zaključio je gradonačelnik Beograda.

Prijavljivanje za ovogodišnji 29. Beogradski maraton obavlja se putem interneta na www.bgmarathon.org.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dag

    7. januar 2016 | 22:49

    Svi gradjani Beograda,su poslednjih,trideset godina,ucesnici,- beskrajnog maratona...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA