Stanovnici Sunčanog brega DOBILI JAVNI PREVOZ, a uskoro im STIŽE I KANALIZACIJA (FOTO)

Ovde smo prethodno na inicijativu čelnika opštine Rakovica uspeli da obezbedimo put do ovog naselja, sada i prevoz, a uskoro se nazire i početak izgradnje kanalizacije, naglasio je gradski menadžer Goran Vesić

  • 12

Gradski menadžer Goran Vesić, državni sekretar u MUP-u Milosav Miličković i predsednik opštine Rakovica Vladan Kocić pustili su danas u rad novu - produženu autobusku liniju 505, koja će povezati naselja Miljakovačke staze i Sunčani breg.

BEOGRAĐANI SE NEĆE LOMITI PO SNEGU I LEDU: Grad u pripravnosti zbog najavljenog pogoršanja vremena za vikend!

Događaju je prisustvovao sekretar za saobraćaj Grada Beograda Dušan Rafailović i direktor Direkcije za javni prevoz Uglješa Mitrović, kao i veliki broj stanovnika naselja Sunčani breg.

GRADSKE SLUŽBE SPREMNE ZA LEDENI TALAS: Padavine stižu već od petka

Vesić je istakao da je danas veliki dan za stanovnike ovog naselja, jer su prvi put dobili javni prevoz.

- Nažalost u Beogradu i dalje postoje naselja koja nemaju ni kanalizaciju ni javni prevoz, a nalaze se na desetak kilometara od centra grada. Ovde smo prethodno na inicijativu čelnika opštine Rakovica uspeli da obezbedimo put do ovog naselja, sada i prevoz, a uskoro se nazire i početak izgradnje kanalizacije - rekao je gradski menadžer i dodao:

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

- Tim povodom očekujemo da dobijemo saglasnog Ministarstva građevine. Grad Beograd će posle toga objaviti tender za izgradnju fekalne kanalizacije u naselju Sunčani breg za šta je u budžetu Grada izdvojeno 200 miliona dinara. Posle završenog tendera krenućemo sa izgradnjom kanalizacije, kao gorućeg problema ovog naselja – najavio je gradski menadžer.

On je istakao da se politika Grada Beograda prema rubnim naseljima promenila u odnosu na prethodnu gradsku vlast, s ciljem da svi građani prestonice imali uslove dostojne života u 21. veku.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

Kocić se zahvalio Gradu Beogradu što je izašao u susret stanovnicima ovog naselja, koji će sa novom linijom 505 konačno biti povezani sa ostalim delovima Rakovice, ali i Beograda. On je podsetio da je prethodno opština Rakovica obezbedila sve neophodne uslove kako bi se ovaj projekat realizovao.

Rafailović je dodao da je projekat realizovan na inicijativu građana koji su podnosili zahteve Opštini Rakovica i Opštinskom odboru Srpske napredne stranke.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

On je naveo da se do sada na liniji 505 saobraćalo jedno vozilo GSP-a, dok je od sada uključeno još jedno u red vožnje, koje pravi kružnu putanju i povezuje građane Sunčanog brega sa ostatkom Rakovice.

Ukupna dužina produžene linije, prema njegovim rečima, iznosi oko 10, 5 kilometara, sa četiri nova stajališta.

- Ovo je najbolji primer da u Beogradu više nepostoje građani prvog i drugog reda, već da nova gradska vlast sve stanovnike administrativno posmatra na isti način - zaključio je Rafailović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milka

    16. januar 2016 | 15:43

    Kako se po ledu lome noge u drugim predelima srbije?vazno je beograd i okolina .a ni mi u Vojvodini i srb nemsmo kanalizacije ni puteve vec rupe po 100puta krpljene pa i bedno auto sto imamo da bi otisli doktoru uvek nasedamo autom na nove rupe na putu a o cistoci javnih objekata da nepisemo minimala jer nece niko da cisti i radi ili je minimalac plata

  • Natasa Milic

    16. januar 2016 | 15:36

    Gradski prevoz smo cekali i bio nam je neophodan posebno zbog nase dece.Linija 505L ce nam olaksati znatno prolaz kroz naselje.Jos jedna svakako nama,stanovnicima Sunacnog brega i Miljakovca III najvaznija je da ce nam poceti i sa izgradnjom kanalizacije koju nismo imali.Hvala svima koji su nam to omogucili,a posebno gospodinu Milickovicu koji nam je obecanje i dao.

  • borcanac

    16. januar 2016 | 15:17

    gradjani drugog reda su izgleda samo u Borči.A kada ce kanalizacija na levu obalu Dunava?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA