Evo kako će se BEOGRAD oprostiti od velikog Dejvida Bouvija!

U okviru omaža, Beograđani će moći da vide izložbu fotografija Dejvida Bouvija njegovog zvaničnog fotografa Brajana Rašića

  • 0

Beograd će odati počast nedavno preminulom Dejvidu Bouviju omažom koji će biti organizovan 5. maja u Kinoteci - rekao je Goran Vesić, gradski menadžer, posle sastanka sa organizatorima izložbe Barbarom Garčević i producentom Sergejom Trifunovićem.

I BOS SE OPROSTIO OD LEGENDE: Ovako je Springstin otprašio Bouvijev hit! (VIDEO)

– Beograd je uvek bio prestonica ovog regiona i grad na koji se drugi ugledaju. Upravo zato smo veoma ponosni jer ćemo biti prvi grad u ovom delu Evrope koji će odati počast Dejvidu Bouviju posebnim omažom koji će trajati od 5. maja do početka avgusta u Kinoteci. U okviru omaža Beograđani će moći da vide izložbu fotografija Dejvida Bouvija njegovog zvaničnog fotografa Brajana Rašića, koji je jedan deo života proveo sa ovim vanvremenskim umetnikom. Čitava izložba je rezultat želje da se ti trenuci ovekoveče. Pored toga, građani će moći da vide i izložbu dela naših umetnika koja su posvećena Bouviju ili inspirisana njegovima delom, reviju filmova u kojima je igrao Dejvid Bouvi, a u Akademskom parku biće organizovan koncert posvećen Bouviju na kome će učestvovati naši poznati muzičari – rekao je Goran Vesić i zahvalio Barbari Garčević i Sergeju Trifunoviću na ideji da se ovakav omaž organizuje u Beogradu.

Vesić je naglasio da je deo izložbe fotografija Brajana Rašića trebalo da bude izložen u Beogradu pre dve godine, a u izboru fotografija učestvovao je i sam Bouvi.

Bajkeri iz Čačka na originalan način odali počast Dejvidu Bouviju (FOTO)

Naša javnost će biti u prilici da vidi ekskluzivno i fotografije snimljene na njegovom poslednjem koncertu. Za moju generaciju Bouvi je bio deo odrastanja i obrazovanja preko čije muzike smo upoznavali svet i učili da pomeramo granice. Verujem da će ova izložba biti prilika da se sa njegovim delom i značajem upoznaju i mlađe generacije. Veoma sam ponosan što će Beograd biti domaćin ovog omaža, jer naš grad je uvek bio mesto u kome su umetnici bili dobrodošli i onaj koji nameće trendove ostalima – rekao je Vesić i rekao da je uveren da će hiljade Beograđana učestvovati u odavanju pošte Dejvidu Bouviju.

Evo kome je Dejvid Bouvi ostavio 135 miliona funti! (FOTO) (VIDEO)

Sergej Trifunović, producent izložbe, zahvalio je Vesiću i Beogradu na brzom odgovoru da se organizuje ovakva izložba.

Hvala Beogradu što je prihvatio da organizujemo ovaj omaž jer nema grada u ovom delu Evrope koji je pre zaslužio da se to dogovori od našeg grada, zbog svega što je bio u prošlosti. Nadam se da je organizovanje ovog omaža znak da se Beograd ponovo na velika vrata vraća na umetničku scenu Evrope i da je ponovo grad u kome se umetnici i avangardna ostvarenja realizuju, kako je to bilo do devedesetih godina prošlog veka. Omaž će trajati tri meseca i Beograđanima, ali i našim gostima ćemo ponuditi svakodnevni program i verujem da ćemo se na taj način odužiti Bouviju za sve što je dao, ne samo muzici već i filmu i kulturi uopšte – rekao je Trifunović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA