Labudovo brdo dobija novu ambulantu

Do kraja sledeće godine biće izgrađen objekat u kome će se lečiti više od 40.000 stanovnika ovog dela grada

  • 0

Gradnja nove zdravstvene stanice na Labudovom brdu počeće ove godine, pa će krajem iduće u modernom objektu moći da se leči više od 40.000 stanovnika ovog dela Beograda.

- Budući da je dobijena lokacijska dozvola, pokrećemo postupak realizacije glavnog projekta novog doma zdravlja. Kada bude urađen glavni projekat i dobijena građevinska dozvola, počinje izgradnja objekta - kaže zamenik gradskog sekretara za zdravstvo dr Aleksandar Stefoski.

Direktorka Doma zdravlja "Rakovica" dr Tanja Đukić Janković ističe da će izgradnja doma zdravlja biti od izuzetnog značaja kako za pacijente tako i za zaposlene.

- Pored kvalitetnijih uslova rada, novi objekat će vratiti i ugled i dostojanstvo lekarskoj profesiji, a u njemu će biti prostora i za neke nove službe, tako da pacijenti više neće morati da odlaze na Kanarevo brdo da obave neke specijalističke preglede i idu na rehabilitacij - naglašava dr Tanja Đukić Janković.

U novoj ustanovi biće pružena zdravstvena usluga stanovnicima Labudovog brda, ali i onima koji žive u drugim naseljima Rakovice.

- Pacijenti dolaze i sa Vidikovca, Petlovog brda, Ceraka i Cerak vinograda, čak i iz Kijeva. Čak 10 do 15 odsto pacijenata dolazi sa strane, a ima i onih iz Obrenovca i Lazarevca - kaže dr Slavko Martinović.

Zdravstvena stanica u jednoj smeni primi 700 do 800 pacijenata, a svaki lekar prosečno primi 45 do 50 pacijenata dnevno.

Grad Beograd će uskoro početi i izgradnju novog doma zdravlja u Surčinu, površine oko 5.000 kvadratnih metara, a kako je najavio gradonačelnik Beograda, u planu je i izgradnja urgentnog centra u Zemunu, koji će biti od izuzetnog značaja za opštine Novi Beograd i Zemun jer u njima živi više od pola miliona stanovnika.

Izgradnjom ovih zdravstvenih stanica grad nastavlja da obezbeđuje pravičan i jednak pristup zdravstvenoj zaštiti svim građanima Beograda.

- Cilj nam je osiguravanje fizički, geografski i ekonomski dostupne i kvalitetne zdravstvene zaštite i postavljanje korisnika u centar sistema zdravstvene zaštite - kaže gradski sekretar za zdravstvo dr Zoran Blagojević.

(Beoinfo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA