SLETELI SRPSKI ŠAMPIONI, PRVACI SVETA: 7 veličanstvenih sa 6 medalja u Beogradu! (FOTO) (VIDEO)

Genijalci iz Srbije osvojili su šest medalja. Dve zlatne medalje iz matematike osvojili su Ognjen Tošić i Aleksa Konstantinov, a srebrnu je osvojio Aleksa Milojević

  • 42

Sedmoro učenika Matematičke gimnazije stiglo je večeras u 19.19 časova na Beogradski aerodrom "Nikola Tesla" sa međunarodne olimpijade u Kazahstanu na kojoj su osvojili šest medalja - tri zlatne, jednu srebrnu i dve bronzane.

Na takmičenje je otišlo sedam učenika iz Matematičke gimnazije: Ognjen Tošić, Aleksa Konstantinov, Aleksa Milojević, Mihajlo Sporić, Dušan Novičić, David Milićević i Kosta Bizetić.

Genijalci iz Srbije osvojili su šest medalja. Dve zlatne medalje iz matematike osvojili su Ognjen Tošić i Aleksa Konstantinov, a srebrnu je osvojio Aleksa Milojević.

Osim medalja iz matematike, oni su doneli zlato i iz fizike, a tu medalju osvojio je Mihajlo Sporić, dok je Dušan Novičić osvojio bronzanu medalju.

David Milićević osvojio je bronzu iz informatike.

Na aerodromu su ih sačekali kako roditelji i direktor gimnazije Srđan Ognjenović, tako i drugari iz odeljenja 4d, koji su se samoinicijativno organizovali i došli da dočekaju svoje drugare, na koje su veoma ponosni.

Pogledajte video:

(M. Bojić / J. Tetiković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA