SRBI ĆE DANAS POSTAVITI NOVE TEMELJE ISTORIJE: Oni su uspeli nešto što nikom nije pošlo za rukom od 1986!

Glumci Jugoslovenskog dramskog pozorišta će večeras igrati Molijerovog "Uobraženog bolesnika" u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu, a interesantno je da su sve karte rasprodate

  • 1

Gradski menadžer Goran Vesić boravi danas u Zagrebu zajedno sa glumcima Jugoslovenskog dramskog pozorišta JDP, koji večeras igraju Molijerovog "Uobraženog bolesnika" u Hrvatskom narodnom kazalištu HNK.

OVI SRBI STIŽU U HRVATSKU POSLE 30 GODINA: A poslednji put su oduševili Zagreb 1986. i to kako!

Tokom boravka u Zagrebu, gradski menadžer imaće sastanke s direktorkom Hrvatskog narodnog kazališta Dubravkom Vrgoč, ručak s gradonačelnikom Zagreba Milanom Bandićem i njegovim saradnicima, a susrešće se i s mitropolitom zagrebačko ljubljanskim vladikom Porfirijem, koji će prisustvovati predstavi.

Povodom gostovanja JDP-a u Zagrebu, Vesić je rekao da je veoma važno da Beograd i Zagreb imaju bogatu kulturnu razmenu jer će to doprineti boljoj saradnji naroda i država.

- Želim posebno da zahvalim direktorkama JDP i HNK Tamari Vučković i Dubravki Vrgoč, koje su obnovile odnose dva pozorišta pa je beogradska publika prošle godine imala priliku da vidi Krležinog "Vučjaka" u izvođenju glumaca HNK-a, a danas će zagrebačka publika, posle trideset godina na sceni Hrvatskog narodnog kazališta gledati Molijerovog "Uobraženog bolesnika" u izvođenju beogradskog JDP-a - rekao je Vesić.

Foto: Tanjug/Miloše Jelesijević Foto: Tanjug/Miloše Jelesijević

On je dodao da kultura treba da prednjači u uspostavljanju odnosa i probijanju granica na prostoru Jugoistočne Evrope.

- Za Beograd, koji nije samo najveći grad u ovom delu Evrope već i metropola s najbogatijom kulturnom scenom i sredina koja je uvek prva prihvatala sve nove kulturne trendove, veoma je važno da pokazuje svoja kulturna dostignuća širom regiona. Zato je večerašnja predstava u Zagrebu važna jer je to prilika da pokažemo domete naše kulture - rekao je Vesić i dodao da beogradska pozorišta treba da gostuju ne samo u Zagrebu već i u Ljubljani, Podgorici, Sarajevu, Skoplju, Sofiji i Bukureštu, kao i da naš grad treba da bude mesto u kome će svoja umetnička dostignuća da pokazuju umetnici iz čitave regije.

Vesić je istakao da mu je posebno drago što su sve karte za gostovanje JDP-a u Zagrebu rasprodate, što pokazuje da se ceni kvalitet naših glumaca koji će večeras imati podršku publike i toplu dobrodošlicu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dag

    22. januar 2016 | 17:16

    Istorija ,ne pocinje -,danas... (Ne mesajte - istoriju.Iskustva su - bolna.Ali je ;epo,sto ce, neki normalan svet,imati iluziju - normalnosti.)...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA