SINIŠA MALI: Osuđujem napad na Kuću ljudskih prava i demokratije!

- Verujem da će nadležni organi odmah da ispitaju ovaj slučaj i da pronađu odgovorne za taj neljudski čin - rekao je gradonačelnik povodom razbijanja prozora na ovom objektu

  • 1

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali danas je najoštrije osudio razbijanje prozora na Kuću ljudskih prava i demokratije u Beogradu i pozvao nadležne organe da odmah reaguju.

- Verujem da će nadležni organi odmah da ispitaju ovaj slučaj i da pronađu odgovorne za taj neljudski čin. Grad je ovaj prostor u Ulici kneza Miloša ustupio toj nevladinoj organizaciji jer smatramo da je važno da postoji mesto gde može da se razvija kvalitetan dijalog, koji je važan za svako društvo. Veća ljudska  prava znače i veću sigurnost našim građanima, i to je princip od koga nećemo odustati - rekao je Mali.

Gradonačelnik je dodao da će organizacije koje se bave zaštitom ljudskih prava uvek imati podršku ove gradske vlasti.

Kuća ljudskih prava otvorena je 2012. godine, a čini je pet nevladinih organizacija. Građanske inicijative, Beogradski centar za ljudska prava, Komitet pravnika za ljudska prava, Helsinški odbor za ljudska prava i Centar za praktičnu politiku.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ljubica igjoska 12krnjaca

    24. januar 2016 | 19:51

    protiv nasilja i vandalizma sam.ja godinama dozivljavam nasilje materijalno kuca nam se rusi od gradnje komsije voda nam ulazi u kucu i u temelj i ugrozavanje sigurnost zivote jer zidovi samo sto se ne sruse i poginemo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA