Sve o AVIONU A330, najvećem u regionu, koji će nas u junu voziti DIREKTNO DO NJUJORKA! (FOTO) (FOTO)

Na relaciji Beograd - Njujork od juna ove godine putnike će prevoziti avion tipa A330, koji je najveći u regionu

  • 38

Beograd će biti jedini grad u regionu sa direktnim letom za Njujork, što utvrđuje njegovu poziciju kao političkog i ekonomskog centra regiona. Na toj relaciji od juna ove godine putnike će prevoziti avion tipa A330, koji je najveći u regionu i o čemu je odlučeno prilikom nedavne posete Abu Dabiju, istakao je gradonačelnik Beograda Siniša Mali, gostujući na TV Pink.

BEOGRAD STALNO JAČA SVOJE KAPACITETE: Spreman je da se u svakom trenutku odbrani od elementarnih nepogoda!

- Avion stiže u glavni grad u maju i imaće 256 mesta, od kojih će svako imati televizor, telefon, internet, dok će biznis klasa imati 18 mesta. „Er Srbija” trenutno ima dvadeset aviona i ta jaka flota čini čitavu državu ponosnim. Nakon nekoliko godina konsolidacije „Er Srbije”, od kompanije koja je bila na ivici bankrota dobili smo profitabilnu kompaniju, sa profitom u 2014. od 2,7 miliona evra,  u 2015. od oko četiri miliona evra i sa očekivanim rastom i u ovoj godini - rekao je Mali i dodao da je zahvaljujući jakoj avio kompaniji veća i vrednost aerodroma, kao i da kroz njega nikada do sada veći broj putnika nije prošao.

- To znači i više novca za otvaranje novih terminala i pružanje novih usluga, a sve zajedno, po domino efektu, deo je ekonomskog i privrednog rasta države jer jaka nacionalna avio kompanija i veliki aerodrom privlače investitore - naglasio je Mali i dodao da otuda ni ne čudi podatak što je naša zemlja prošle godine na biznis listi napredovala za 32 mesta.

Foto: beoinfo Foto: beoinfo

Uporedo sa ovom velikom konsolidacijom, Beograd ulaže u obnavljanje infrastrukture, na prvom mestu saobraćajne. Gradonačelnik je tako najavio da će se naredne nedelje, posle više od četiri decenije, otvoriti potpuno rekonstruisan donji deo stanice „Prokop” sa osam perona.

- Očekuje nas početak radova na prilaznim putevima, kao i projekat da se od autoputa napravi direktna konekcija ka „Prokopu”. To je preduslov za završetak „Beogradskog čvora” i  izmeštanje centralne železničke stanice, kao i čitavog železničkog saobraćaja iz centra grada jer to više ne spada u moderna i ekonomska saobraćajna rešenja. Na ovaj način menja se slika Beograda i Srbije i realizuju se projekti koji su decenijama bili nezamislivi i nerealni, a aktivira se naša privreda i zapošljavaju ljudi. Stvara se privredni ambijent privlačan za investitore - rekao je Mali.

Foto: beoinfo Foto: beoinfo

Osvrćući se na odličnu organizaciju Evropskog prvenstva u vaterpolu, gradonačelnik je najavio da će građani danas na video-bimu ispred Starog dvora moći da prate kako finalnu tako i utakmicu za treće mesto jer iako je Arena proširila kapacitete za 16.000 gledalaca, interesovanje je ogromno. Nakon toga grad organizuje i doček za vaterpoliste uz muzički program, koji se očekuju na balkonu Starog dvora oko 21.00 časova.

- Poslednje dve nedelje pokazali smo se kao dobri domaćini i organizovali prvenstvo na najbolji mogući način i to u Areni koja nikada nije bila privalište, što predstavlja još jednu sjajnu sliku poslatu u svet - rekao je Mali.

Foto: beoinfo Foto: beoinfo

Gradonačelnik je najavio i da Beogradu predstoji Evropsko prvenstvo u futsalu, kao i kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u košarci, što pokazuje da je naš glavni grad sportska metropola, sposoban da organizuje velika sportska dešavanja koja ga  promovišu ga na najbolji način.

(Telegraf.rs / Izvor: Beoinfo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dobi

    23. januar 2016 | 14:21

    Lider u regionu sa prosecnom platom gradjana od 250-300 evra.Ovde mozda vlada princip, j...lud zbunjenog, samo je pitanje ko je ovde lud a ko zbunjen.Ako su gradjani zbunjeni i ako se sve radi za drzavu preko nasih ledja i naseg trpljenja,o kakvom vi uspehu u regionu pricate i hvalite se na sva usta. Ako mislite da svi mi postojimo zbog vase politike a ne politika zbog svih gradjana,onda ste u problemu,zato sto nas tretirate kao bica nizeg reda u odnosu na vas, jer vi imate sve a vecina naroda gladana i zedna.Prosecna plata gradjana u regionu je 700-800 evra.Obican narod nije zainteresovan za vasu politiku,njega najvise interesuje standard, a koliko vidim vi ste najmanje zainteresovani za povecanje istog,vazniji su vam politicki uspesi.Ko ce od ovog jadnog naroda da ide u Njujork,samo tajkuni, kriminalci i razni profiteri, koji su nas pokrali do gole koze,a Beograd je leglo takvih.Premijer vidi njih po trznim centrima ,marketima kako se baskare i kupuju,pa kaze, ima narod para.E za takav njegov zakljucak 80 procenta gradjana kaze:"Ne narod nema para, jedva prezivljava i takvu torturu nemastine vise ne moze da podnese."Bojim se da ce taj ocaj da se odrazi na izborima pa ce zuti to da iskoriste lagajuci i pricajuci ono sto zelimo da cujemo,a ne zaboravite da se davljenik hvata za slamku.Niko u regionu nije ovoliko potcenio svoje gradjane u borbi za napredak svoje drzave, koliko ova vlast.Uzeli ste nam 10-15 posto od ove crkavice od plate a onda ste na sva usta objavili povecanje plate od 2-4 posto,kao da smo mi zivotinje pa ste nam bacili ostatke koji vam ne trebaju.Sidjite sa oblaka i poistovetite se s narodom pa ce te onda videti sta pod hitno treba da uradite.

  • Kombuha8

    23. januar 2016 | 11:42

    Beograd Srbija a ostali nista ali idu izbori pa ce sad novi projekti u Nisu Pirotu Leskivcu I u Babusnici se pravi aerodrom kao u Berlinu U Nisu dolazi Ford u Pirot fabrika robota i td

  • TATJANA

    23. januar 2016 | 11:44

    Tako smo profitabilni da arapima od poreznika Srbije placamo dug

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA