Nabavljene nove auto-cisterne za transport pijaće vode: JKP "Gradska čistoća" nastavlja sa modernizacijom svojih vozila (FOTO)

- Ova vozila zameniće dosadašnje cisterne koje su stare više od 20 godina i to je samo prvi korak ka potpunoj obnovi voznog parka ovog gradskog preduzeća - rekao je Siniša Mali, gradonačelnik Beograda

  • 4

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je danas JKP "Gradska čistoća" i prisustvovao predstavljanju sedam novonabavljenih auto-cisterni, namenjenih za pranje svih vrsta saobraćajnica i za transport pijaće vode.

Evo kako je gradska vlast dočekala zlatne delfine u Starom dvoru! (FOTO)

Obilasku su prisustvovali i Borko Milosavljević, pomoćnik gradonačelnika za komunalne delatnosti, kao i Miroslav Bogdanović, direktor JKP "Gradska čistoća".

– "Gradska čistoća" je protekle godine ostvarila uštedu od 300 miliona dinara i deo tih sredstava je uložen u obnovu voznog parka. Ova vozila zameniće dosadašnje cisterne koje su stare više od 20 godina i to je samo prvi korak ka potpunoj obnovi voznog parka ovog gradskog preduzeća. Očekujemo da naredne godine stigne još pet auto-cisterni, a već za mesec, dva stići će još pet auto-čistilica i sedam velikih vozila za odvoženje smeća – najavio je gradonačelnik.

Siniša Mali je naglasio da je čistoća u gradu bitno poboljšana, ali da to ne treba da bude razlog za preterano zadovoljstvo jer uvek može da bude bolja.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

– Ulagaćemo još više u opremu i obuku naših ljudi kako bi grad bio još čistiji i potvrdio epitet najlepšeg grada u ovom delu Evrope. Zato ćemo, pored pet novih auto-čistilica koje očekujemo, insistirati na nabavci još 13 takvih vozila i time potpuno obnoviti taj vozni park. Podsetiću da ove mašine osim čićenja grada tokom leta takođe mogu i da uklanjaju sneg i da su veoma korisne kao radne mašine – istakao je Siniša Mali.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

On je naglasio da nabavljena vozila predstavljaju proizvod domaće kompanije, čime se podržava domaća privreda.

Isto smo učinili i sa autobusima za javni gradski prevoz, koje smo nabavili od "Ikarbusa", što je deo deo naših napora da podržimo Vladu Republike Srbije u konsolidaciji i sređivanju stanja u našoj privredi. Tako radnici tih fabrika dobijaju novac za svoj rad i logično je da Grad Beograd, kada obnavlja svoj vozni park, takva vozila nabavlja upravo od domaćih proizvođača – kazao je gradonačelnik Beograda.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

Siniša Mali pohvalio je rukovodstvo ovog gradskog preduzeća za postignute uštede koje su, prema njegovim rečima, između ostalog rezultat i ukidanja raznih funkcionerskih radnih mesta, poput pomoćnika direktora i drugih.

– Sada su to sve izvršioci i to je pravi način da pokažemo građanima Beograda da vodimo računa o njihovom novcu, kao i da preduzeće tako može poslovati bolje i efikasnije. Ovo je prilika i da zahvalim radnicima "Čistoće", koji su zajedno sa radnicima ostalih komunalnih preduzeća uložili veliki napor u prethodnom periodu da grad bude očišćen od snega. Pozivam i sve naše sugrađane da svi zajedno učinimo potrebne napore da naš grad bude čistiji i lepši – dodao je Siniša Mali.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

Za potrebe reciklažnih dvorišta "Gradska čistoća" nabavila je 90 kontejnera za reciklažu i po 700 kontejnera za smeće zapremine od 1,1 i 3,2 kubika.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dag

    25. januar 2016 | 15:25

    Jel' su - blagosiljane?...

  • ljubica krnjaca

    25. januar 2016 | 18:45

    mali hvala obecate nam kanilizaciju 2025 za pohvalu do tada fekalije nam plave kuce .mogli bi da nam postavite cisterne da pijemo vodu cistu .

  • sofija krnjaca

    27. januar 2016 | 22:40

    dali mozete da nam garantujete u igjoskoj cisterne do 2025kada iggradicete kanalizaciju.mi smo mladi a moji komsije nece docektai kanalizaciju. moja baka nece nadala se najstarija je u ulici 75.svakog dana vrlimo vodu koja nam plavi kucu od komsijske gradnje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA