BRIGA O DECI JE NAJBITNIJA: Prihvatilištu na Voždovcu poklonjeno više od 150 knjiga (FOTO)

- Uručivanjem knjiga želeli smo da obradujemo decu i da im pomognem da imaju normalno detinjstvo. Čitajući, oni uče da izraze svoja mišljanja i osećanja, ali i da poštuju druge ljude - rekla je Andrea Radulović, zamenica predsednika Skupštine grada

  • 0

Zamenica predsednika Skupštine grada Andrea Radulović i v. d. direktora UK "Vuk Karadžić" Svetislav Goncić, prisustvovali su danas uručenju 150 knjiga Prihvatilištu za decu na Voždovcu.

Andrea Radulović je istakla da je jedan od najprioritetnijih zadataka ove gradske vlasti upravo zaštita dece i briga o njima.

- Ovom posetom i uručivanjem knjiga želeli smo da obradujemo decu i da im pomognem da imaju normalno detinjstvo. Čitajući knjige oni uče da izraze svoja mišljenja i osećanja, ali i da poštuju druge ljude. Osim ove akcije, u saradnji s UK "Vuk Karadžić" planiramo i organizovanje dečjih predstava u kojima će ona moći da uživaju. Takođe, biće održane i radionice na kojima ćemo razgovarati o tome kako se osećaju, koji su njihovi životni ciljevi i na koji način možemo u tome da im pomognemo - rekla je Andrea Radulović i dodala da je ovoj deci veoma bitno pružiti podršku.

Radulovićeva je pohvalila rad svih zaposlenih u Prihvatilištu za decu i zahvalila im na predanom i strpljivom pristupu mladima, kao i na ljubavi koju im nesebično pružaju. Ona je istakla da će Grad Beograd i Sekretarijat za socijalnu zaštitu uvek pružiti podršku ovoj ustanovi.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

Rukovodilac Prihvatilišta za decu Danijela Stajković naglasila je da sve ove akcije, kojima se deca uključuju u kulturne sadržaje našeg grada, ostavljaju ozbiljan trag u njihovom odrastanju i da im to širi vidike i otvara mogućnost da se ponovo vrate sebi i svom detinjstvu koje su ponekad morali dazaborave.

Akciju doniranja knjiga sprovele su izdavačke kuće JPJ, Mladina knjiga, Pčelica i Kreativni centar u saradnji s UK "Vuk Karadžić".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA